• Egy csepp ERDŐ
  • Egy csepp ERDŐ
  • Egy csepp ERDŐ
  • Egy csepp ERDŐ
  • Egy csepp ERDŐ
  • Hogyan működik a Brancs?
  • Hogyan működik a Brancs?
  • Gasztronómia
  • Oszd meg!

Egy csepp ERDŐ

Az Egy Csepp Erdő egy egyedülálló, soha nem látott erdei italokat bemutató könyv, melyben egy erdész és egy italdesigner egyesíti minden tudását. Tovább olvasok ›
Early Bird termékek, ne maradj le róla!
A projekt 0% teljesült
Célösszeg:
2 000 000 Ft
Teljesült:
0 Ft
Hátra van még:
59 nap

Termékek

  • Early Bird termék
    Egy csepp ERDŐ - Super Early bird

    Egy csepp ERDŐ - Super Early bird

    7 990 Ft

    9 990 Ft
    -20%
    • ELÉRHETŐ: 09.09. ÉJFÉLIG
    • Tölgyfazuzmótól a hólyagfáig
    • Fenntartható koktélok
    • Igazi erdei (íz)élmény
  • Két könyv a trilógiából

    Két könyv a trilógiából

    19 000 Ft

    19 980 Ft
    -5%
    • Egy csepp ERDŐ könyv
    • Választható Az ERDŐ finom könyv
    • Választható Ehető ERDŐ könyv
  • A teljes sorozat

    A teljes sorozat

    28 500 Ft

    29 970 Ft
    -5%
    • Egy csepp ERDŐ könyv
    • Ehető ERDŐ könyv
    • Az ERDŐ finom könyv
  • Early Bird termék
    Egy csepp ERDŐ koktélest jegy -  Super Early bird

    Egy csepp ERDŐ koktélest jegy - Super Early bird

    36 900 Ft

    49 900 Ft
    -26%
    • ELÉRHETŐ: 09.09. ÉJFÉLIG
    • Erdei koktélest Évivel és Gyulával
    • Dedikált Egy csepp ERDŐ könyv
    • Erdei koktél kóstolás
    • Évi és Gyula előadása az italokról
    Elérhető mennyiség: 15 db
  • Early Bird termék
    Exkluzív páros Egy csepp ERDŐ koktélest jegyek - Super Early bird

    Exkluzív páros Egy csepp ERDŐ koktélest jegyek - Super Early bird

    71 800 Ft

    99 800 Ft
    -28%
    • ELÉRHETŐ: 09.09. ÉJFÉLIG
    • Két dedikált Egy csepp ERDŐ könyv
    • Páros jegy az erdei koktélestre
    • Évi és Gyula előadása az italokról
    • Erdei koktélok kóstolása
    Elérhető mennyiség: 10 db
  • Támogatói csomag

    Támogatói csomag

    500 000 Ft

    550 000 Ft
    -9%
    • Megjelenés a könyvben
    • 20 darab saját példány
    Elérhető mennyiség: 4 db
A Brancs összeköti az ötletgazdákat és a vásárlókat a cél megvalósulásáért.
A támogatásért cserébe exluzív termékekhez juthatsz hozzá.
100% visszafizetési garancia, a pénzed a Brancsnál van biztonságban a sikeres gyűjtésig.
"Amikor úgy döntesz, hogy belevágsz, az már rólad szól. Kimész az erdőbe, beszívod az avar illatát, bőrig ázol, kutatod a tiszta forrásból származó alapanyagokat. Kapcsolódsz valami sokkal nagyobb egészhez: a természethez."
Amikor elkészíted az italt, az már a Te történeted. 
Az ERDŐ nem csak finom, ehető, de iható is. Az Egy csepp ERDŐ a nagy sikerű ERDŐ finom és Ehető ERDŐ könyvek harmadik része, melyben egy erdész és egy italdesigner egyesíti minden eddigi tudását. Bózsó Gyula ezúttal Gyulai Évit választotta szerzőtársának, a könyvben ketten együtt mutatják be a folyékony erdő művészetét. 
Amikor az italok alapanyagait nem a boltban, hanem az erdőben tudod „beszerezni.” Olykor hosszadalmas és fárasztó folyamat lesz…
A leírt receptek iránymutatást adnak, mégis az lenne a cél, hogy az Olvasó ne tekintse kőbevésettnek azokat. Az Egy csepp ERDŐ lényege pont az, hogy kísérletezésre, tapasztalásra és az erdei alapanyagok italokban való felelősségteljes felhasználására bátorítsa e könyv olvasóját. Az erdő változásai befolyásolják az alapanyagokat, ezáltal azok ízeit is. Nem lesz két tökéletesen egyforma ital és pont ettől izgalmas. A begyűjtött alapanyagok nem laborban készültek, hanem az erdő, a mező „neveli” azokat. Számít, hogy mikor és mennyi eső esett rá, mennyit és milyen erősen sütötte a Nap, mennyire volt párás az idő, és még számos más tényező is. Emellett azonban az is igaz, hogy minden alapanyag akkor tud színében és ízében is tökéletesen pompázni, amikor élete virágjában van. Hiába látunk például még októberben is itt-ott nyíló katángvirágokat, és be is tudjuk gyűjteni azokat, az áztatás során már nem lesz meg benne sem a nyáron még előcsalogatható élénkvörös szín, sem pedig az az izgalmas kesernyés íz, amivel igazán páratlanná képes tenni egy-egy italt.

A könyvben nagyrészt olyan italokat mutatunk be, melyeket nagy valószínűséggel ebben a formában még soha senki nem készített el.

Az erdő ihlette őket. Valamint az a bölcsesség, melynek parányi részét talán magunkénak érezhetjük, amikor egy-egy alapanyagot a kezünkben tartunk. Az italon keresztül megértjük az alapanyagok történetét, ahogy az erdőről mesélnek.

Termékekről

Az egy csepp ERDŐ soha nem látott alkotásokban mutatja be a tiszta forrásból származó, fenntartható erdei alapanyagokat, melyek ezúttal folyékony formában kerülnek az asztalra.

A fenntarthatóság mára már nem luxus, sokkal inkább egy olyan megkerülhetetlen, jövőbe mutató szemlélet, amit italaink készítésénél sem hagyhatunk figyelmen kívül. Az értékes helyi alapanyagokat sokkal jobban meg kell becsülnünk, pazarlásnak pedig többé nincs helye egyetlen pohárban sem. Az erdő mindehhez olyan hozzávalókat biztosít, ami garantálja a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot. Egy igazán jó koktél ma már nem csak finom, de környezetbarát is egyben.
A könyv arra buzdítja olvasóit, hogy húzzanak bakancsot, ismerkedjenek az erdei alapanyagokkal majd szabadítsák fel a bennük rejlő kreativitást. Hiszen minden ital elkészítése egy történetet szül, amely az erdőben kezdődik és a pohárban ér véget. 
Ez a könyv egy kategória teremtő elképzelés, mely azt hivatott megmutatni, hogy egy erdőben összegyűjtött makk úgy is feldolgozható, hogy az otthoni konyhától a csúcsgasztronómiáig meg tudja állni a helyét. Azt, hogy a szerzőkben megfogalmazódott gondolatok italok formájában is megszülessenek, egy egész éves munka előzte meg, gyűjtögetéssel, tanulással és kísérletezéssel. A könyv a kiinduló pont, melynek tovább éltetése műfajt teremt. 
A kampányt támogatók hozzájárulnak a könyv fizikai létezéséhez, és eme fenntarthatóbb elgondolások szélesebb körben való elterjedéséhez. 

Csapat

Gyulai Évi, szörp- és italdesignerként dolgozik, a Designer Szörp by Gyulai Évi megálmodója, a GinGin szörpkoktélbár, illetve a gömörszőlősi Termékbolt alapítója, tulajdonosa. Számos étterem és kávézó tudhatja magáénak Évi egyedi signature szörpjeit, de tervezett már koktélokat kiállításokra, zenéhez, festményekhez. Munkásságára többen is felfigyeltek, írt róla cikket többek között Mautner Zsófi és megjelent a Forbes magazinban is. A Gyulával való megismerkedése fordulópont volt az életében, először a lillafüredi Hotel Palota falai között megrendezésre kerülő Ehető erdő vacsorán dolgoztak együtt, ahol Évi az életekhez passzoló erdei italsort tervezte meg. Hamar kiderült, hogy Gyulával együtt olyan egyedi tudás birtokában vannak, melyet egyesítve képesek valami teljesen újat alkotni. 
Bózsó Gyula, erdészmérnök, az Észak Erdő Zrt. munkatársa, Magyarország első erdei food scoutja. Az erdei alapanyagok egyik legnagyobb ismerőjeként, széleskörű tudásával olyan alapanyagokat bocsátott szerzőtársa kezére, melyek teljesen új dimenziót nyitottak meg. Gyula híres Ehető erdő vacsoráin humorral és kifogyhatatlan tudásával kápráztatja el a hallgatóságot, az általa beszállított erdei alapanyagokból a séfek feladata, hogy a menüsort megálmodják. A korábban kiadott erdei gasztronómia tematikájú könyvei mára nagy sikernek örvendenek, többször kerültek már újranyomtatásra. Az első két kötet után Gyula ezúttal azt szerette volna, hogy az erdei alapanyagok folyékony formában is megjelenjenek. Így ezek egy külön könyvben találtak otthonra, melyek olyan embereknek szólnak, akikben egy közös biztosan van: a természet megismerése utáni vágy. 

Kampány ajánló