• Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Gasztronómia

Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!

Természet adta megoldásokat keresel, egészségesebben étkeznél? A fermentált zöldségek hatékonyan erősítik az immunrendszered és a mikrobiomod - próbáld ki! Tovább olvasok ›
A projekt 17% teljesült
Célösszeg:
4 190 000 Ft
Teljesült:
747 000 Ft
Hátra van még:
37 nap

Termékek

  • Óvatosan kóstolgatós

    Óvatosan kóstolgatós

    21 900 Ft

    24 480 Ft
    -11%
    • Áfonyás lilakáposzta és 6 másik íz
    • 15 féle zöldség - éljen a mikrobiom
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
  • 3 hónap kóstolás

    3 hónap kóstolás

    36 990 Ft

    41 600 Ft
    -11%
    • Bízd ránk a rendszerességet!
    • 3 havi csomag
    • A 3-ból egy szállítás ingyen
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
    • A mikrobiom leghatékonyabb építője!
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
  • Immunerősítés a fermentált zöldségek erejével

    Immunerősítés a fermentált zöldségek erejével

    56 000 Ft

    62 220 Ft
    -10%
    • Automatikusan küldjük a havi adagod
    • 4 hónap - 4 nagy üveg Fermentini
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
    • Az egészséges mikrobiom építője
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
  • Családi immunerősítés a fermentált zöldségek erejével

    Családi immunerősítés a fermentált zöldségek erejével

    127 000 Ft

    140 610 Ft
    -10%
    • 6 hónap - 6 nagy üveg
    • 3 szállítás ingyenes
    • Automatikusan küldjük a havi adagod
    • Az egészséges mikrobiom építője
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
  • Workshop csomag

    Workshop csomag

    450 000 Ft

    500 000 Ft
    -10%
    • Zártkörű fermentálás workshop
    • Közös tanulás
    • Kóstolási lehetőség
    • Az elkészült üvegek hazavihetők
    Elérhető mennyiség: 5 db
  • Óvatosan kóstolgatós - super early bird

    Óvatosan kóstolgatós - super early bird

    14 990 Ft

    24 480 Ft
    -39%
    • Áfonyás lilakáposzta és 6 másik íz
    • 15 féle zöldség - éljen a mikrobiom
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
    Elfogyott
  • 3 hónap kóstolás - super early bird

    3 hónap kóstolás - super early bird

    26 800 Ft

    41 600 Ft
    -36%
    • Bízd ránk a rendszerességet!
    • 3 havi csomag
    • 3-ból egy szállítás ingyenes
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
    • A mikrobiom leghatékonyabb építője
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
    Elfogyott
  • Immunerősítés a fermentált zöldségek erejével - super earyl bird

    Immunerősítés a fermentált zöldségek erejével - super earyl bird

    39 190 Ft

    62 220 Ft
    -37%
    • Automatikusan küldjük a havi adagod
    • 4 hónap - 4 nagy üveg Fermentini
    • Az egészséges mikrobiom építője
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Glutén és tejmentes
    • Tartósítószermentes
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
    Elfogyott
A Brancs összeköti az ötletgazdákat és a vásárlókat a cél megvalósulásáért.
A támogatásért cserébe exluzív termékekhez juthatsz hozzá.
100% visszafizetési garancia, a pénzed a Brancsnál van biztonságban a sikeres gyűjtésig.
„A jó minőségű élelmiszer nem más, mint olcsó egészségbiztosítás”  (Scott Jurek)
A Fermentini természetes módon erjesztett, fermentált zöldségeket gyárt és forgalmaz változatos alapanyagokból, játékos ízekkel. Mert mélyen hiszek benne, hogy akkor jó az egészséges étel, ha finom is.
A Fermentini márka saját gyógyulásélményből született – egy erősebb bélrendszeri betegségből való felépülésemben játszottak fontos szerepet a fermentált zöldségek. Fantasztikus élmény volt megtapasztalni, hogy ez a természetes módon készülő savanyúság mennyi pozitív élettani hatással bír, ráadásul nagyon finom (!) és küldetésemmé vált, hogy ezt megmutassam a szélesebb közönségnek is. Ennek érdekében a termékeken túl workshopokon is tanítom a fermentálás csodálatos technikáját és világát.
Tudtad, hogy a hagyományos savanyú káposztához hasonlóan készülő fermentált zöldségek fogyasztása javítja az emésztésed, és erősíti az immunrendszered? Pont olyan, mintha egy probiotikum és egy multivitamin kapszulát egyszerre vennél be, de ezekkel szemben természetes, rostdús, finom és mindösszesen kétféle összetevőt tartalmaz: zöldséget és sót.  A Fermentini termékeinek elkészítése során nem használunk tartósítószert és pasztőrözést, ezáltal a zöldségek élő étel jellege, vitamintartalma, és emésztésre, egészségre gyakorolt jótékony hatása teljes mértékben megmarad.
A kampány célja 4,1 millió Ft összegyűjtése ami
-  egyrészt egy új íz az Áfonyás lilakáposzta piacra vitelét tenné lehetővé – ígérem, hogy bitang finom! 😊
-  másrészt a vitaminokhoz hasonlóan a havi előfizetéses rendszer éles tesztjét is jelenti – ugyanis a fermentált zöldségek igazi hatásának kifejtéséhez a rendszeres fogyasztás kulcsfontosságú – tapasztalatból mondom. :) 
- harmadrészt pedig zártkörű workshop csomagot tartalmaz, amely szerves része lehet céges egészségnapoknak vagy hasznos csapatépítési lehetőség, mivel rendszeresen tanítom is a fermentálás módszertanát, hogy az erre nyitott közönség otthon is el tudja magának készíteni ezeket a gyógyító finomságokat. 
Mit kell tudni a fermentálásról?
Igazából egy ősi tartósítási technika: emlékszel töri tanulmányidból Cook kapitányra – aki a skorbut nevű betegség ellen, C-vitamin forrásként savanyúkáposztát vitt magával a hosszú tengeri felfedezőutakra? Szóval fermentált káposztát… De ükanyáink is ezt a módszert használták, hogy a kertben termett felesleges zöldséget a téli, vitaminszegény időszakra eltárolják.
Tejsavbaktériumok a barátaink és szövetségeseink a folyamatban: a fermentálás során a zöldségek felületén (és bennük) természetesen előforduló tejsavbaciknak teremtünk ideális életkörülményeket, így ők szaporodásuk révén a zöldségek szénhidrát-tartalmából – többek között – szén dioxiot és tejsavat állítanak elő. A szén-dioxidtól erjedés közben pezseg a zöldség, a tejsav* pedig a savanykás ízért és a tartósításért felel.
A folyamat eredménye egy olyan élő étel, melyet a saját bélrendszerünk könnyebben emészt, a zöldségek vitamin- és ásványianyag-tartalma megmarad és a szerveztünk számára könnyebben hozzáférhetővé válik. A fermentációs folyamat során olyan ún. bioaktív hatóanyagok is keletkeznek, melyek közvetlenül táplálják és erősítik a bélfalat, ezáltal pozitív hatást gyakorolnak az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszerünk működésére is. Nem csodaszer, de közel áll hozzá.
Az üvegbe élőkultúra kerül – sem pasztőrözéssel sem tartósítószerrel nem öljük ki az élőflórát az üvegekből, ergo a folyamat a csomagolással nem áll le teljesen. És bár hűtéssel lassítható a további erjedés, de idővel lassan és kis mértékben ugyan, de változhat az íz és a zöldségek állaga. A keletkező szén-dioxid miatt pedig pukkanhat/pezseghet nyitáskor az üveg és ez teljesen természetes és ártatlan jelenség.
* a tejsav csak a nevében tartalmaz tejet, kémiailag nincs köze hozzá – kazein és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Ha Te is belekóstolnál a fermentált zöldségek világába, akkor gyere, és válassz magadnak termékcsomagot!

Termékekről

ÚJ ÍZ: ÁFONYÁS LILAKÁPOSZTA
Miért a lilakáposzta? 
- Egyrészt mindenképpen új alapanyagokat szeretnénk a  termékkínálatba bevezetni.
- Másrészt nagyon finom erjesztett zöldség.
- És persze nem utolsósorban a lilakáposzta viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, viszont tele van vitaminokkal. Többek között tartalmaz K-, B6- és C-vitamint, valamint számos ásványi anyag is megtalálható benne. Kiváló forrás a folsavnak, a mangánnak, a kalciumnak, a káliumnak és a magnéziumnak. Szóval igazi rost és ásványi-anyag bomba. Áfonyával keverve pedig kitűnő fermentált ízvilágot alkot. 
ÚJ CSOMAG: ELŐFIZETÉSES RENDSZER
Többen jelezték, hogy örülnének, ha az újrarendelés terhét levenném a vállukról, ezért szeretném bevezetni az előfizetéses rendszert. A fermentált zöldségek egészségtámogató hatását ugyanis csak a rendszeres fogyasztás során fejti ki. 
Ennek a módszernek több előnye is van: 
- a vásárlónak nem kell havonta az újrarendeléssel bajlódni, automatikusan megkapja a csomagját 
- könnyebben rendszeressé tehető a fogyasztás, ha mindig akad a hűtőben fermentált zöldség
- tervezhetőbbé válik a gyártás, és az őszi időszakban, mikor a legfrissebbek a zöldségek tudjuk legyártani a szükséges mennyiségeket - ezzel maximalizálva a jótékony hatást a fogyasztók felé.
A megvásárolható csomagok összességében: 
- 16 féle zöldséget/gyümölcsöt rejtenek és a változatosság erősíti a szervezetet
- segítenek megtapasztalni a fermentált zöldségek rendszeres fogyasztásának jótékony hatását az emésztésre és immunrendszerre, energikusabbá téve a hétköznapokat
- hozzájárulnak a mikrobiomod egészségéhez és sokszínűségéhez  
- segítségével elérheted, hogy szokássá váljon a fogyasztásuk 
- jó minőségű, adalékanyag-mentes finomságokat varázsolnak az asztalodra.
ÚJ LEHETŐSÉG: WORKSHOPOK
Hiszem, hogy minden háztartásban minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy saját fermentált zöldségeket készítsünk, csak pár nüanszot kell megtanulni hozzá. Mivel nagyon hiszek a fermentált zöldésgek jóságában, ezért tanítom is az elkészítésük fortélyait. 
Ez a csomag céges egészségnapoknak hasznos eleme lehet, vagy ideális választás csapatépítő tréningek programjának.  

Csapat

A Fermentinit Fassang Noémi és Szórád Anita alapították. Barátnők, egyetemi szobatársak, közgazdászok és mindketten saját magukon és családjukon tapasztalták meg a fermentált zöldségek jótékony hatásait, ebből az ’aha’ élményből született a Fermentini. Az élet úgy hozta, hogy Anita az utóbbi időben inkább a háttérből segít, Noémi pedig az első vonalban a saját lendületével és energiájával építi a márkát és oktatja a workshopok résztvevőit.
A termékfejlesztésben a kezdetekkor a MATE (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) segített a saját receptjeiket gyárthatóvá tenni, majd felismerve határaikat, de tiszta vízióval a receptfejlesztésben Keve Márton séf segítségét vették igénybe, hogy változatos, jóízű és széles fogyasztói kört megszólító termékpaletta álljon elő. 

Menetrend

A sikeres kampány lezárultával mi vadul gyártani kezdünk annak érdekében, hogy ősztől már rendszeresen az asztalotokra tudjanak kerülni a Fermentini finomságai. 
A folyamat minden lépéséről tájékoztatni fogunk Titeket hírlevélben és a social media felületeinken is. 
A workshop vásárlókkal pedig felvesszük a kapcsolatot, hogy az esemény időpontját és részleteit leegyeztessük. 

Kampány ajánló

  • A felelős gazdik kézikönyve! - Nyugodt gazdi, boldog kutya!
    Művészet, kultúra, szórakozás
    A felelős gazdik kézikönyve! - Nyugodt gazdi, boldog kutya!

    A KUTYAGYŰJTÖGETŐ zsebkönyv segít, hogy jobb gazdi legyél, kevesebbszer járjatok orvoshoz, és vásárlásoddal még menhelyeket is támogathatsz!

    Elérve 2%
    Eddig összegyűlt
    62 696 Ft
  • Angyalokról, démonokról, szellemekről
    Művészet, kultúra, szórakozás
    Angyalokról, démonokról, szellemekről

    Merülj el a középkor sötét titkaiban: rémisztő babonák, felkavaró jelenések és hátborzongató néphiedelmek egyetlen kötetben!

    Elérve 44%
    Eddig összegyűlt
    666 330 Ft
  • "A MI SOKSZÍNŰ KERTÜNK" - Mesekönyv a természetvédelemről
    Művészet, kultúra, szórakozás
    "A MI SOKSZÍNŰ KERTÜNK" - Mesekönyv a természetvédelemről

    A mi sokszínű kertünk címmel megjelenő kötet 6 tanmesét tartalmaz, amelyek a biológiai sokféleség védelmét népszerűsítik Vilmányi Judit rajzaival illusztrálva.

    Elérve 16%
    Eddig összegyűlt
    165 235 Ft
  • VII. Mindset Meetup
    Művészet, kultúra, szórakozás
    VII. Mindset Meetup

    Csatlakozz a Mindset Meetup mozgalomhoz, ahol a fiatalok összegyűlnek, hogy inspirálódjanak, tanuljanak és kapcsolatokat építsenek!

    Elérve 49%
    Eddig összegyűlt
    496 200 Ft
  • Felálltam könyv újranyomása
    Sport, életmód
    Felálltam könyv újranyomása

    Hogyan lehet felállni egy gyógyíthatatlannak hitt betegségből? Támogasd Terbe Ármin "Felálltam" könyvének újranyomását, hogy a gyógyulás üzenete tovább éljen!

    Elérve 53%
    Eddig összegyűlt
    539 780 Ft
  • A sajtbolygó - mesekönyv a sajtkészítés mesterségéről.
    Művészet, kultúra, szórakozás
    A sajtbolygó - mesekönyv a sajtkészítés mesterségéről.

    Mesés kalandokkal, humoros szójátékokkal szeretteti meg a könyv a sajtok világát. A sajtútlevél segít eljutni igazi sajtműhelyekbe és sajtportákra!

    Elérve 3%
    Eddig összegyűlt
    48 480 Ft
  • Non-profit
    Támogasd a jövő solymászait – Adj esélyt egy különleges élményre!
    Utazás, szabadidő
    Támogasd a jövő solymászait – Adj esélyt egy különleges élményre!

    Solymász Tábor, ahol a gyerekek testközelből élik át a solymászat izgalmát, hagyományát, és a természet csodáit. Ez egy életre szóló kaland!

    Elérve 0%
    Eddig összegyűlt
    20 000 Ft
  • Tesó Kísérlet! - Letoltuk a TikTok bugyiját...
    Üzleti megoldások
    Tesó Kísérlet! - Letoltuk a TikTok bugyiját...

    30 nap, 20 videó, TikTok legmélyebb bugyrai… Leteszteltük, hogyan érhetünk el stabil növekedést bármilyen tartalommal. Íme, amit tanultunk! 👀

    Elérve 12%
    Eddig összegyűlt
    120 000 Ft
  • Aki daccal érkezett kötet kiadása
    Művészet, kultúra, szórakozás
    Aki daccal érkezett kötet kiadása

    Egy középkorban játszódó regény megszületésének lehetsz segítője. E könyv után már sír a nép...

    Elérve 6%
    Eddig összegyűlt
    69 500 Ft
  • Cseresznyéskert a Mátrában. Fogadj örökbe egy cseresznyefát, szüretelj 2026-ban!
    Gasztronómia
    Cseresznyéskert a Mátrában. Fogadj örökbe egy cseresznyefát, szüretelj 2026-ban!

    Tavaly került hozzánk a Mátrai bio cseresznyéskert a kivágástól megmentve. Családommal a fenntartása a cél, és, hogy nektek is annyi örömöt adjon, mint nekünk.

    Elérve 79%
    Eddig összegyűlt
    794 500 Ft
  • Non-profit
    Pszichoforyou Balance Projekt
    Sport, életmód
    Pszichoforyou Balance Projekt

    Bizonytalan időkben nehéz egyensúlyban maradni. Podcast-sorozatunkban az érzelmi stabilitás titkát kutatjuk – hiteles szakértőkkel, szívvel-lélekkel. Veletek.

    Elérve 4%
    Eddig összegyűlt
    141 500 Ft
  • NEHÉZFIÚK - Készíts velünk rövidfilmet!
    Művészet, kultúra, szórakozás
    NEHÉZFIÚK - Készíts velünk rövidfilmet!

    Fiatal filmesek támogatókat keresnek a független rövidfilmjükhöz! Támogass minket Te is, hogy együtt készíthessük el!

    Elérve 107%
    Eddig összegyűlt
    1,0 M Ft
  • Aquinói Szent Tamás: Summa Theologiae (magyarul)
    Művészet, kultúra, szórakozás
    Aquinói Szent Tamás: Summa Theologiae (magyarul)

    A 750 éve élt tudós tanítása napjaink emberének életkérdéseit is tűpontosan magyarázza. Fő műve egészében nem elérhető magyarul, amit lefordítanánk és kiadnánk.

    Elérve 16%
    Eddig összegyűlt
    761 000 Ft