• Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!
  • Hogyan működik a Brancs?
  • Hogyan működik a Brancs?
  • Gasztronómia
  • Oszd meg!

Fermentini - javítsd az emésztésed és immunrendszered fermentált zöldségekkel!

Természet adta megoldásokat keresel, egészségesebben étkeznél? A fermentált zöldségek hatékonyan erősítik az immunrendszered és a mikrobiomod - próbáld ki! Tovább olvasok ›
A projekt 34% teljesült
Célösszeg:
4 190 000 Ft
Teljesült:
1 461 830 Ft
Hátra van még:
16 nap

Termékek

  • Óvatosan kóstolgatós

    Óvatosan kóstolgatós

    21 900 Ft

    24 480 Ft
    -11%
    • Áfonyás lilakáposzta és 6 másik íz
    • 15 féle zöldség - éljen a mikrobiom
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
  • 3 hónap kóstolás

    3 hónap kóstolás

    36 990 Ft

    41 600 Ft
    -11%
    • Bízd ránk a rendszerességet!
    • 3 havi csomag
    • A 3-ból egy szállítás ingyen
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
    • A mikrobiom leghatékonyabb építője!
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
  • Immunerősítés a fermentált zöldségek erejével

    Immunerősítés a fermentált zöldségek erejével

    56 000 Ft

    62 220 Ft
    -10%
    • Automatikusan küldjük a havi adagod
    • 4 hónap - 4 nagy üveg Fermentini
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
    • Az egészséges mikrobiom építője
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
  • Családi immunerősítés a fermentált zöldségek erejével

    Családi immunerősítés a fermentált zöldségek erejével

    127 000 Ft

    140 610 Ft
    -10%
    • 6 hónap - 6 nagy üveg
    • 3 szállítás ingyenes
    • Automatikusan küldjük a havi adagod
    • Az egészséges mikrobiom építője
    • Változatos zöldségek-színes tányér
    • Összetevők: csak a zöldségek és só
    • Probiotikus élő étel
    • Természetesen fermentált
    • Tartósítószermentes
    • Glutén és tejmentes
  • Workshop csomag

    Workshop csomag

    450 000 Ft

    500 000 Ft
    -10%
    • Zártkörű fermentálás workshop
    • Közös tanulás
    • Kóstolási lehetőség
    • Az elkészült üvegek hazavihetők
    Elérhető mennyiség: 4 db
A Brancs összeköti az ötletgazdákat és a vásárlókat a cél megvalósulásáért.
A támogatásért cserébe exluzív termékekhez juthatsz hozzá.
100% visszafizetési garancia, a pénzed a Brancsnál van biztonságban a sikeres gyűjtésig.
„A jó minőségű élelmiszer nem más, mint olcsó egészségbiztosítás”  (Scott Jurek)
A Fermentini természetes módon erjesztett, fermentált zöldségeket gyárt és forgalmaz változatos alapanyagokból, játékos ízekkel. Mert mélyen hiszek benne, hogy akkor jó az egészséges étel, ha finom is.
A Fermentini márka saját gyógyulásélményből született – egy erősebb bélrendszeri betegségből való felépülésemben játszottak fontos szerepet a fermentált zöldségek. Fantasztikus élmény volt megtapasztalni, hogy ez a természetes módon készülő savanyúság mennyi pozitív élettani hatással bír, ráadásul nagyon finom (!) és küldetésemmé vált, hogy ezt megmutassam a szélesebb közönségnek is. Ennek érdekében a termékeken túl workshopokon is tanítom a fermentálás csodálatos technikáját és világát.
Tudtad, hogy a hagyományos savanyú káposztához hasonlóan készülő fermentált zöldségek fogyasztása javítja az emésztésed, és erősíti az immunrendszered? Pont olyan, mintha egy probiotikum és egy multivitamin kapszulát egyszerre vennél be, de ezekkel szemben természetes, rostdús, finom és mindösszesen kétféle összetevőt tartalmaz: zöldséget és sót.  A Fermentini termékeinek elkészítése során nem használunk tartósítószert és pasztőrözést, ezáltal a zöldségek élő étel jellege, vitamintartalma, és emésztésre, egészségre gyakorolt jótékony hatása teljes mértékben megmarad.
A kampány célja 4,1 millió Ft összegyűjtése ami
-  egyrészt egy új íz az Áfonyás lilakáposzta piacra vitelét tenné lehetővé – ígérem, hogy bitang finom! 😊
-  másrészt a vitaminokhoz hasonlóan a havi előfizetéses rendszer éles tesztjét is jelenti – ugyanis a fermentált zöldségek igazi hatásának kifejtéséhez a rendszeres fogyasztás kulcsfontosságú – tapasztalatból mondom. :) 
- harmadrészt pedig zártkörű workshop csomagot tartalmaz, amely szerves része lehet céges egészségnapoknak vagy hasznos csapatépítési lehetőség, mivel rendszeresen tanítom is a fermentálás módszertanát, hogy az erre nyitott közönség otthon is el tudja magának készíteni ezeket a gyógyító finomságokat. 
Mit kell tudni a fermentálásról?
Igazából egy ősi tartósítási technika: emlékszel töri tanulmányidból Cook kapitányra – aki a skorbut nevű betegség ellen, C-vitamin forrásként savanyúkáposztát vitt magával a hosszú tengeri felfedezőutakra? Szóval fermentált káposztát… De ükanyáink is ezt a módszert használták, hogy a kertben termett felesleges zöldséget a téli, vitaminszegény időszakra eltárolják.
Tejsavbaktériumok a barátaink és szövetségeseink a folyamatban: a fermentálás során a zöldségek felületén (és bennük) természetesen előforduló tejsavbaciknak teremtünk ideális életkörülményeket, így ők szaporodásuk révén a zöldségek szénhidrát-tartalmából – többek között – szén dioxiot és tejsavat állítanak elő. A szén-dioxidtól erjedés közben pezseg a zöldség, a tejsav* pedig a savanykás ízért és a tartósításért felel.
A folyamat eredménye egy olyan élő étel, melyet a saját bélrendszerünk könnyebben emészt, a zöldségek vitamin- és ásványianyag-tartalma megmarad és a szerveztünk számára könnyebben hozzáférhetővé válik. A fermentációs folyamat során olyan ún. bioaktív hatóanyagok is keletkeznek, melyek közvetlenül táplálják és erősítik a bélfalat, ezáltal pozitív hatást gyakorolnak az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszerünk működésére is. Nem csodaszer, de közel áll hozzá.
Az üvegbe élőkultúra kerül – sem pasztőrözéssel sem tartósítószerrel nem öljük ki az élőflórát az üvegekből, ergo a folyamat a csomagolással nem áll le teljesen. És bár hűtéssel lassítható a további erjedés, de idővel lassan és kis mértékben ugyan, de változhat az íz és a zöldségek állaga. A keletkező szén-dioxid miatt pedig pukkanhat/pezseghet nyitáskor az üveg és ez teljesen természetes és ártatlan jelenség.
* a tejsav csak a nevében tartalmaz tejet, kémiailag nincs köze hozzá – kazein és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Ha Te is belekóstolnál a fermentált zöldségek világába, akkor gyere, és válassz magadnak termékcsomagot!

Termékekről

ÚJ ÍZ: ÁFONYÁS LILAKÁPOSZTA
Miért a lilakáposzta? 
- Egyrészt mindenképpen új alapanyagokat szeretnénk a  termékkínálatba bevezetni.
- Másrészt nagyon finom erjesztett zöldség.
- És persze nem utolsósorban a lilakáposzta viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, viszont tele van vitaminokkal. Többek között tartalmaz K-, B6- és C-vitamint, valamint számos ásványi anyag is megtalálható benne. Kiváló forrás a folsavnak, a mangánnak, a kalciumnak, a káliumnak és a magnéziumnak. Szóval igazi rost és ásványi-anyag bomba. Áfonyával keverve pedig kitűnő fermentált ízvilágot alkot. 
ÚJ CSOMAG: ELŐFIZETÉSES RENDSZER
Többen jelezték, hogy örülnének, ha az újrarendelés terhét levenném a vállukról, ezért szeretném bevezetni az előfizetéses rendszert. A fermentált zöldségek egészségtámogató hatását ugyanis csak a rendszeres fogyasztás során fejti ki. 
Ennek a módszernek több előnye is van: 
- a vásárlónak nem kell havonta az újrarendeléssel bajlódni, automatikusan megkapja a csomagját 
- könnyebben rendszeressé tehető a fogyasztás, ha mindig akad a hűtőben fermentált zöldség
- tervezhetőbbé válik a gyártás, és az őszi időszakban, mikor a legfrissebbek a zöldségek tudjuk legyártani a szükséges mennyiségeket - ezzel maximalizálva a jótékony hatást a fogyasztók felé.
A megvásárolható csomagok összességében: 
- 16 féle zöldséget/gyümölcsöt rejtenek és a változatosság erősíti a szervezetet
- segítenek megtapasztalni a fermentált zöldségek rendszeres fogyasztásának jótékony hatását az emésztésre és immunrendszerre, energikusabbá téve a hétköznapokat
- hozzájárulnak a mikrobiomod egészségéhez és sokszínűségéhez  
- segítségével elérheted, hogy szokássá váljon a fogyasztásuk 
- jó minőségű, adalékanyag-mentes finomságokat varázsolnak az asztalodra.
ÚJ LEHETŐSÉG: WORKSHOPOK
Hiszem, hogy minden háztartásban minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy saját fermentált zöldségeket készítsünk, csak pár nüanszot kell megtanulni hozzá. Mivel nagyon hiszek a fermentált zöldésgek jóságában, ezért tanítom is az elkészítésük fortélyait. 
Ez a csomag céges egészségnapoknak hasznos eleme lehet, vagy ideális választás csapatépítő tréningek programjának.  

Csapat

A Fermentinit Fassang Noémi és Szórád Anita alapították. Barátnők, egyetemi szobatársak, közgazdászok és mindketten saját magukon és családjukon tapasztalták meg a fermentált zöldségek jótékony hatásait, ebből az ’aha’ élményből született a Fermentini. Az élet úgy hozta, hogy Anita az utóbbi időben inkább a háttérből segít, Noémi pedig az első vonalban a saját lendületével és energiájával építi a márkát és oktatja a workshopok résztvevőit.
A termékfejlesztésben a kezdetekkor a MATE (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) segített a saját receptjeiket gyárthatóvá tenni, majd felismerve határaikat, de tiszta vízióval a receptfejlesztésben Keve Márton séf segítségét vették igénybe, hogy változatos, jóízű és széles fogyasztói kört megszólító termékpaletta álljon elő. 

Menetrend

A sikeres kampány lezárultával mi vadul gyártani kezdünk annak érdekében, hogy ősztől már rendszeresen az asztalotokra tudjanak kerülni a Fermentini finomságai. 
A folyamat minden lépéséről tájékoztatni fogunk Titeket hírlevélben és a social media felületeinken is. 
A workshop vásárlókkal pedig felvesszük a kapcsolatot, hogy az esemény időpontját és részleteit leegyeztessük. 

Kampány ajánló