• Kittenberger - kaland és humor egy lebilincselő magyar képregényben
 • Kittenberger - kaland és humor egy lebilincselő magyar képregényben
 • Kittenberger - kaland és humor egy lebilincselő magyar képregényben
 • Kittenberger - kaland és humor egy lebilincselő magyar képregényben
 • Kittenberger - kaland és humor egy lebilincselő magyar képregényben
 • Kittenberger - kaland és humor egy lebilincselő magyar képregényben
 • Kittenberger - kaland és humor egy lebilincselő magyar képregényben
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Művészet, kultúra, szórakozás
 • Oszd meg!

Kittenberger - kaland és humor egy lebilincselő magyar képregényben

A legendás magyar vadász, Kittenberger Kálmán története folytatódik az alternatív történelmi-kaland-steampunk képregénysorozat utolsó, 4. részében. Tovább olvasok ›
Sikertelen kampánySajnos ez a kampány nem talált elég vásárlót
A projekt 17% teljesült
Célösszeg:
4 000 000 Ft
Teljesült:
689 000 Ft
Állapot
Lezárt

Termékek

 • Kittenberger 4. rész

  Kittenberger 4. rész

  5 000 Ft

  6 000 Ft
  -17%
  • A/4-es méret
  • kb. 60 oldal
  • puhafedeles
  • ingyenes szállítás
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Kittenberger különálló 1-4. rész

  Kittenberger különálló 1-4. rész

  12 000 Ft

  15 500 Ft
  -23%
  • A/4-es méret
  • puhafedeles
  • részenként 60 oldal
  • ingyenes szállítás
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Gyűjtőknek - keményfedeles album

  Gyűjtőknek - keményfedeles album

  16 000 Ft

  19 900 Ft
  -20%
  • ingyenes szállítás
  • exkluzív képregényalbum
  • 4 rész egyben
  • 200+ oldalnyi képregény
  • kb. 40 oldal extra tartalom
  • 200 db számozott példány
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Gyűjtőknek - keményfedeles album PLUSZ

  Gyűjtőknek - keményfedeles album PLUSZ

  18 500 Ft

  21 000 Ft
  -12%
  • 1 db Kittenberger 4. rész
  • 1 db exkluzív keményfedeles album
  • ingyenes szállítás
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Gyűjtőknek - keményfedeles album EXTRA

  Gyűjtőknek - keményfedeles album EXTRA

  32 000 Ft

  • 1 db exkluzív keményfedeles album
  • 1 db eredeti rajz
  • alkotók által dedikált
  • ingyenes szállítás
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
A Brancs összeköti az ötletgazdákat és a vásárlókat a cél megvalósulásáért.
A támogatásért cserébe exluzív termékekhez juthatsz hozzá.
100% visszafizetési garancia, a pénzed a Brancsnál van biztonságban a sikeres gyűjtésig.
"Kedves Vásárlónk, Támogatónk! Ez a kampány a Brancs indulásakor került ki az oldalra. Mivel elsőnek lenni mindig nagyobb kihívásokkal jár, ezért a gyűjtés időtartamát meghosszabbítottuk még 20 nappal – meghálálva ezzel a kampánygazda munkáját és bizalmát. A hosszabbítás következtében a hozzávetőleges kézbesítési dátum módosult – amennyiben a kampány eléri célját, erről bővebben tájékoztatni fogunk. Bízunk benne, hogy együtt ezt a gyűjtést is sikerre vihetjük! Köszönjük a megértésedet! - A Brancs csapata"
FRISSÍTÉS : A Kittenberger sorozat 3. része, A pokol kapujában, elnyerte a legjobb képregényért járó Alfabéta-díjat az idei, 17. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon. Így már kétszeres Alfabéta-díjas a Kittenberger képregénysorozat.
A SOROZATRÓL
2016-ban jelent meg az Év képregénye díjat elnyerő Kittenberger I. - Fabriqué en Belgique c. album. Ezt követte 2018-ban a 2. rész: A hiéna átka, 2021-ben pedig a 3., A pokol kapujában címmel. Már csak a 4. rész hiányzik, hogy teljes legyen a történet. 
Kittenberger képregény? Pontosan mi ez az egész?  
Egy alternatív történelmi-akció-kaland-steampunk történet, amely 60 oldal/epizód terjedelemben jelenik meg. A KITTENBERGER világának két legfőbb pillére a humor és a kaland. 
A képregénysorozatban a híres természettudós, vadász, író, Kittenberger Kálmán életének kalandos eseményei keverednek a múlt század elejének izgalmas időszakával, a kor ismert, de mára többségében elfeledett magyar alakjaival, kitalált és irodalmi figurákkal, valamint a steampunk stílus különös gépezeteivel, találmányaikkal.  
Egy ilyen nívós képregény elkészülte egy év. Hiszünk benne, hogy művünk magas szórakoztató és kulturális értéket képvisel. A befejezéshez keresünk támogatókat.

Termékekről

A képregény ötlete 2009-ben pattant ki írója, Somogyi György fejéből. Eddig 3 rész készült el, és már csak a befejező epizóddal vagyunk adósak, ami lezárja Kittenberger és barátai elképesztő kalandjait. Minden eddigi epizód puhafedeles, 60 oldalas, A/4-es méretű, színes album formátumban jelent meg. Amit most tudunk, hogy a 4. rész egészen biztosan nem lesz rövidebb – hosszabb azonban még lehet. 
A 4. részt, ahogy az eddigi albumokat is, a Somogyi-Dobó írópáros írja, és Tebeli Szabolcs (Brazil) rajzolja.
Aki támogat minket, egy különleges keményfedeles album tulajdonosa lehet: legalább 272 oldalban, ami a felújított első résztől a most készülő negyedik, befejező részig tartalmazza majd a teljes Kittenberger sztorit, ez 200+ oldalnyi összefüggő történetet, képregényt jelent. Ehhez jön majd hozzá a kb. 60 oldalnyi extra tartalom (alternatív borítók, karaktertervek, vázlatok, forgatókönyv-részlet, vendégrajzolók fan-artjai, extra történet). Célunk egy különleges, exkluzív keménytáblás képregényalbum megalkotása, amelyből összesen 200 db számozott példány készül majd, egyedi borítóval.
Célközönségünk: 12+-tól egészen 99 éves korig. 

A 4 rész tartalma röviden:  

I. FABRIQUÉ EN BELGIQUE (2016 - Év képregénye díj)

1907. Két magyar kalandor, Ács és Baka megbízást kapnak az angol titkosszolgálat egyik vezetőjétől, hogy kutassanak fel egy rejtélyes, pusztító orrszarvút Belga Kongó területén. Velük tart a legendás magyar vadász is, Kittenberger Kálmán. Ám már az indulás is balul sül el: előbb valaki megmérgezi a megbízójukat, majd a vonat, amivel Kongóba mennének, kisiklik. A balesetet okozó teremtménynek csak a nyomait találják meg, amiből Kittenberger megállapítja, hogy ez a rinocérosz legalább háromszor olyan nehéz volt, mint egy átlagos példány. Kittenbergerék ezután az orrszarvú után erednek. 
Ezalatt a belga titkosszolgálat feje megbízza a fiatal nyomozót, Hector Pierrot-t, hogy keresse meg egy Belga Kongóban eltűnt híres tudóst, doktor Frimout-t. 
A két szál végül az őrült ezredes, Kurtz táborában találkozik: kiderül, hogy a közelben fekvő kialudt vulkán kráterében Frimout ijesztő háborús fegyvereket, géporrszarvúkat épít. Pierrot-nak sikerül az utolsó pillanatban megtalálni a doktort, mielőtt a csinos kémnő, Liza őt is megmérgezné, s miután megmentette az életét, hazaviszi magával Belgiumba. Kittenberger pedig legyőzi a géporrszarvút, majd felrobbantják Frimout fegyvergyárát. 

II. A HIÉNA ÁTKA

1908. Kittenberger Kálmán a kongói eset után nem sokkal hazatér Magyarországra, és mentoránál, Damaszkinnál lábadozik. Legfőbb vágya, hogy visszamenjen Afrikába, pénz hiányában azonban nincs esélye elindulni. Ezalatt Ács és Baka az angol titkosszolgálat megbízásából egy Oroszországban lezuhanó rejtélyes tűzgömb nyomába erednek. Váratlanul társuk is akad: Lady Elizabeth, vagyis Liza, aki ezúttal segítségre szoruló angol dámának adja ki magát. 
Eközben Budapestre gőzmozdonyán megérkezik Gobelius bej, a titokzatos török mágnás és szolgája, Feruzi Ngee, a mcsávi, akinek sorsa még évekkel korábban összekapcsolódott Afrikában Kittenbergerével. Hősünk, hogy megakadályozzon egy merényletet, végez a mcsávival, miután váratlan ajánlatot kap: tapasztalt Afrika-vadászként kísérje el Gobeliust a fekete kontinensre.  
A szálak végül Budapesten futnak össze: Gobelius óriás gőzmozdonya, rajta Kittenbergerrel, épp kigördül a Nyugati pályaudvarról, amikor Ács és Baka megérkeznek, birtokukban a tűzgömb titkát tartalmazó hengerrel. 

III. A POKOL KAPUJÁBAN (Alfabéta-díjra jelölt)

A legendás vadász, Kittenberger Kálmán visszatér, és vele együtt a többiek is: Ács és Baka, Liza és Pierrot, valamint Damaszkin, hogy tovább járják kalandos és humoros útjukat a 20. század elejének steampunk világban. 
Kittenbergernek végre teljesül a vágya, amikor a titokzatos Gobelius bej vonatával újra eljut szeretett Afrikájába, ám hamarosan bajba kerül. Vajon sikerül a nyomába induló két bohém kalandornak, Ácsnak és Bakának utolérnie őt, és vele együtt Gobelius vonatát, mielőtt a bej világot fenyegető ördögi terve célba ér?  

IV. HULLÓCSILLAG (munkacím) 

A sorozat 4., azaz befejező részében hőseink, Kittenberger, Ács és Baka, valamint Liza összefognak, és együtt követik a titokzatos Gobelius bej nyomát a halálos sivatagon keresztül, mialatt Pierrot a bej titka után nyomoz Amerikában. Eközben a világot egy addig soha nem látott veszély fenyegeti: a Gobelius robotok lázadása miatt Európában egy pusztító háború készül kitörni. Az ismert világ pusztulását egyetlen helyszínen lehet megakadályozni: Gobelius bej titkos gyárában, amelynek központja a Danakil föld mélyén, a Pokol kapujánál található – és ahová végre hőseink is megérkeznek. 
Célunk mindig is az volt, hogy Kittenberger és barátainak történetét a lehető legalaposabban, legteljesebben meséljük el. A történet megszületésekor még trilógiában gondolkoztunk. Amikor a II. rész után nekiálltunk a III., befejezőnek szánt epizód kidolgozásának, ráébredtünk arra, hogy ahhoz, hogy minden karaktert, minden szálat rendesen kifejtsünk, és ne legyen az az érzése sem nekünk, sem az olvasónak, hogy összecsaptuk a végét, 2x60 oldalas album elkészítésére lesz szükség. Ebből tavaly megjelent a A Pokol kapujában 3. rész. Bizonyára tudjátok, hogy képregényt készíteni nem kis munka. Egy 60 oldalas, minden szempontból igényes album megírása, megrajzolása, kiszínezése egy évnél is hosszabb időt vesz igénybe. És mi most arra készülünk, hogy 2022 májusáig befejezzük hőseink történetét.
Ez most komoly? 
Igen, komoly. Úgy érezzük, egy olyan különleges, szórakoztató, kerek, lezárt történet van a kezünkben, ami ha sikeresen elkészül, egyedi lesz a magyar képregény történetében.  De hogy elkészüljön egy éven belül, hogy ne kelljen a befejező epizódra megint 2-3 évet várnunk, a segítségeteket kérjük.   
Mire megy a támogatás? 
Jelenleg a forgatókönyv írásánál tartunk, és ha minden jól alakul, rajzolónk hamarosan nekiáll az első oldalaknak. Tehát hozzájárulásotokkal elsősorban a rajzolónkat, Brazilt támogatjátok. Azért, hogy legyen ideje a Kittenberger képregénybe újabb és újabb fantasztikus képkockákat tervezni, rajzolni, oldalakat összerakni, színezni - és hogy ne logókat tervezzen a napi megélhetéséért! A fennmaradó összeget a nyomdaköltségre tennénk félre. 
Minden támogatónak örülünk, minden támogatást hálásan köszönünk!
 "Előre, új kalandok felé!"
Somogyi György, Dobó István - írók, Tebeli Szabolcs, Brazil - rajzoló 

Csapat

A történet ötletgazdája, írója Somogyi György, freelancer író, forgatókönyvíró, a Metropolitan egyetem oktatója. Számos magyar és nemzetközi fesztiválon is díjazott tévéfilm (a 2021-ben Magyar Filmdíjat nyert, Szabó Magda regényéből készült Pilátus; Herczeg Ferenc színdarabjából írt Kék róka, vagy épp a Don Juan kopaszodik, Titkos szám), kisjátékfilm (a 98 fesztiválon 38 díjat nyert Kockaember; az áldokumentumfilm Hetvenes), sorozat (Magánnyomozók, Tóth János) és mozifilm (Márai Sándor azonos című színdarabjából írt Kaland ) forgatókönyvírója. A Kittenberger képregénysorozat társírója pedig Dobó István.
A képregény rajzolója a Szombathelyen élő és alkotó Tebeli Szabolcs, művésznevén Brazil, háromszoros Alfabéta-díjas képregényrajzoló. Olyan képregények fűződnek a nevéhez, mint a Roham magazinban megjelent Bürokraták, a Johnny Fellow, vagy épp a Helka első része.

Menetrend

FRISSÍTÉS: a 20 napos kampányhosszabbítás miatt a tervezett várható kézbesítés is csúszik körülbelül 1 hónapot, így várhatóan 2023. július végéig készülünk el és adjuk fel a csomagokat a megrendelőinknek.
Jelenleg a forgatókönyv írásánál tartunk. 
Terveink szerint Tebeli Szabolcs májusban kezdi el rajzolni a képregényt. Eddigi tapasztalataink szerint 10 hónap alatt készül el vele.  
A Kittenberger 4. részét a 2023-as képregényfesztiválra (2023. május - június) tervezzük megjelentetni.  
Miközben a 4. rész készül, felújítjuk az első részt, amelynek egyes oldalai több mint tíz évvel ezelőtt készültek. Ez már folyamatban van, körülbelül az oldalak felét kell még kijavítani. 
Amikor ezzel is elkészültünk, akkor állítjuk össze a 272 oldalas, keményfedeles, exkluzív albumot. Terveink szerint ezzel is 2023 május-június hónapra készülünk el, vagyis a jövő évi budapesti képregényfesztiválra szeretnénk ezt is megjelentetni. 
Amint elkészültünk a 4. résszel és az exkluzív albummal, rögtön megkezdjük a kiszállítást.

Kampány ajánló