• Társasjáték, ami összehozza a családot - Apropó, te mennyit tudsz az állatokról?
 • Társasjáték, ami összehozza a családot - Apropó, te mennyit tudsz az állatokról?
 • Társasjáték, ami összehozza a családot - Apropó, te mennyit tudsz az állatokról?
 • Társasjáték, ami összehozza a családot - Apropó, te mennyit tudsz az állatokról?
 • Társasjáték, ami összehozza a családot - Apropó, te mennyit tudsz az állatokról?
 • Társasjáték, ami összehozza a családot - Apropó, te mennyit tudsz az állatokról?
 • Társasjáték, ami összehozza a családot - Apropó, te mennyit tudsz az állatokról?
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Művészet, kultúra, szórakozás
 • Oszd meg!

Társasjáték, ami összehozza a családot - Apropó, te mennyit tudsz az állatokról?

Lehet-e játék közben tanulni is? Naná, hogy! Légy velünk Felfedező, Zoológus vagy Mesemondó és ismerd meg jobban az állatvilágot - garantáltan élvezni fogod! Tovább olvasok ›
Sikertelen kampánySajnos ez a kampány nem talált elég vásárlót
A projekt 10% teljesült
Célösszeg:
3 130 000 Ft
Teljesült:
303 896 Ft
Állapot
Lezárt

Termékek

 • Katica csomag

  Katica csomag

  5 391 Ft

  5 990 Ft
  -10%
  • 1 db Apropó Társasjáték
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Koala csomag

  Koala csomag

  8 058 Ft

  9 480 Ft
  -15%
  • 1 db Apropó Társasjáték
  • 1 db Apróságok az állatkertben
  • + Ajándék színező
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Nyuszi csomag

  Nyuszi csomag

  8 058 Ft

  9 480 Ft
  -15%
  • 1 db Apropó Társasjáték
  • 1 db Apróságok az udvar körül
  • + Ajándék színező
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Rózsaszín Elefánt csomag

  Rózsaszín Elefánt csomag

  14 175 Ft

  15 750 Ft
  -10%
  • 1 db Apropó Társasjáték
  • + Ajándék egyedi vers Feri papától
  • 1 db Apróságok az udvar körül
  • 1 db Apróságok az állatkertben
  • 2 db színező
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Mackó csomag - Óvodáknak / Iskoláknak

  Mackó csomag - Óvodáknak / Iskoláknak

  49 999 Ft

  59 900 Ft
  -17%
  • 10 db Apropó Társasjáték
  • Ingyenes szállítás!
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
A Brancs összeköti az ötletgazdákat és a vásárlókat a cél megvalósulásáért.
A támogatásért cserébe exluzív termékekhez juthatsz hozzá.
100% visszafizetési garancia, a pénzed a Brancsnál van biztonságban a sikeres gyűjtésig.
"Kedves Vásárlónk, Támogatónk! Ez a kampány a Brancs indulásakor került ki az oldalra. Mivel elsőnek lenni mindig nagyobb kihívásokkal jár, ezért a gyűjtés időtartamát meghosszabbítottuk még 20 nappal – meghálálva ezzel a kampánygazda munkáját és bizalmát. Bízunk benne, hogy együtt ezt a gyűjtést is sikerre vihetjük! - A Brancs csapata"
Az Apropó egy olyan családi társasjáték az Apróság Könyvek szerzőitől, amelyben 5 különböző játékon keresztül ismerhetik meg a gyerekek az állatvilágot.
Mindegyik játék a kicsik különböző készségeire hat és mindegyik másként fejleszti őket.
A pakli 83 kártyából áll, 7 kategóriában (plusz a Joker). Az általános tudáson felül (mint például, hogy hol él az adott élőlény) a gyerekek megtanulhatnak olyan komplexebb ismereteket is, mint, hogy hogyan közlekedik, vagy mi a legjellemzőbb testrésze a kiválasztott állatnak. A kicsik egymással is könnyen tudnak játszani a kártyák segítségével, azonban, ha még nem ismerik kellőképp az állatvilágot, akkor a szülőkkel, nagytesókkal, nagyszülőkkel is garantált az örömteli szórakozás!

Termékekről

Ahogy a legtöbb gyerek, úgy a mi családunkban lévők is imádják az állatokat. Így természetesen rendszerint mindenféle műanyag vagy plüss jószág hever a házban, járjunk akármerre is. Ráadásul a kicsik folyton kérdezősködnek, hogy "Hol lakik a tigris?" vagy "Mit eszik a zsiráf?". Mi pedig győzzük megválaszolni ezeket!

Apropó! Itt van egy társasjáték, ami pont ezekről mesél nekik!

A kártyacsomag 83 színes lappal segít minden olvasni tudó vagy éppen nem tudó Apróságnak felfedezni az állatvilágot - ráadásul 5 különböző módon lehet játszani vele, így bárkiből lehet Felfedező, Mesemondó vagy akár Zoológus. Mindegyik játék más-más készséget fejleszt, hiszen kidolgozásukkor igyekeztünk arra törekedni, hogy a szórakozás mellett a tanulás is fontos szerepet kapjon:
Felfedezőként a reflexeinket fejleszthetjük, hiszen a győzelemhez a gyorsaságra is szükségünk lesz. Gyűjtőként az agyunkat kell jól megdolgoztatni ahhoz, hogy minél több állat kerülhessen a birtokunkba. Ha Zoológusok szeretnénk lenni, akkor bizony jó pár tulajdonságát ismernünk kell az általunk kiválasztott élőlénynek! Mesemondóként a képzelőerőnkre lesz szükség, hiszen ebben a játékban garantáltan van helye a rizsának! Az Asszisztens pedig a legkisebbeknek segíthet megtanítani a legfurcsább állatos kérdésekre is a választ.

Az Apropót a már megjelent két verseskötetünkhöz készítettük - hogy még magával ragadóbb legyen az élmény. Mindkét gyerekkönyvben 40-40 állat szerepel, egy-egy vicces, de informatív versikével. Az Apróság Könyvek remek illusztratív kiegészítői az Apropó kártyajátéknak, de a termékek külön-külön is teljes értékűen használhatóak. Na de hogyan? Mutatjuk!
A Felfedező
4 éves kortól, felnőtteknek is
2-6 játékos számára


Ennél a játéknál a cél az, hogy a kiválasztott állat lehető legtöbb tulajdonságát összegyűjtsük. Az nyer, aki a legtöbb helyes és legkevesebb helytelen kártyát szerzi meg!
Az összekevert kártyapaklit fordítsuk lefelé, és válasszunk ki egy állatot a könyvekből (vagy mondjatok egyet fejből): ő lesz a játék során a tanulmányozásra váró alanyunk! Tegyük a könyvet jól látható helyre az asztalon, majd egymás után fordítsuk fel a pakliról a legfelső kártyát (és a korrektség kedvéért húzzuk vissza a kezünket)! Ha a felfordított lap jellemző a választott állatra, akkor hamar le kell csapni rá! De vigyázzunk, ha a lapra tévesen „ugrottunk”, pontot veszítünk!
A Felfedező - Gyorsasági játék a legokosabbaknak! Fejleszti a reflexet és a reakcióidőt
A Gyűjtő
7 éves kortól, felnőtteknek is
2-4 játékos számára


A cél, hogy minél több állatot gyűjtsünk össze: az nyer, akinek a legtöbb élőlény van a birtokában!
Az összekevert kártyapaklit fordítsuk lefelé! Minden játékos húzzon 7 lapot és tanulmányozza át alaposan a kártyáit! Ha valaki legalább három olyan lapot össze tud tenni a kezében lévők közül, amelyek egy adott állatot jellemeznek, akkor azt leteheti az asztalra, közben a többiekkel is ismertetve, hogy melyik állatról van szó. Ha valaki nem tud letenni, akkor húznia kell!
A második körben egymás után haladva egészítsük ki az állatok jellemzőit! Ha egy élőlénynél összegyűlik 5 lap, azokat az utolsó jellemzőt lerakó játékos begyűjtheti! Ha nem tudunk kártyát lerakni, sajnos húznunk kell! Az nyer, aki a legtöbb állatot gyűjti be, mire elfogy a pakli!
A Gyűjtő - A komplex gondolkodás és a csapatmunka elengedhetetlen
A Zoológus
4 éves kortól, felnőtteknek is
2+ játékos számára


Vajon ki tudjuk találni a kártyák alapján, hogy melyik állatra gondolhatott a társunk? Sorsoljunk ki egy játékost, ő lesz a Zoológus. Ő kiválaszt magának egy állatot a könyvből (vagy fejből), de ezt nem árulja el a társainak. Addig mi, többiek a kategória kártyák mellé válogassuk szét a paklit! Ha mindenki készen áll, az első játékos rákérdezhet egy kategóriára, például „Hol él ez az állat?”
A Zoológus ekkor az adott kategória paklijából kiválasztja az állatra jellemzőt, és leteszi azt a „Hol él?” kategória alá. A Joker kártyát egyszer lehet felhasználni a játék során, ekkor a Zoológus egy olyan információt oszt meg az állatról, ami a kártyák egyikén sem szerepel, például: „Ultrahang segítségével tájékozódik”. A játék addig halad így, amíg rá nem kérdezünk és ki nem találjuk a kiválasztott állatot.
A Zoológus - Fejleszti a vizualitást és a logikus gondolkodást
A Mesemondó
6 éves kortól, felnőtteknek is
1+ játékos(ok) számára


A Mesemondó egy igazán kötetlen, történetmesélős játék. Többféleképpen játszhatjuk, de akár kifejleszthetünk egy saját játékmódot is! A lényeg, hogy a Mesemondó véletlenszerűen húzott lapok mentén alkosson egy történetet. Megszabhatjuk, hány lapot húzzon a mesélő, vagy akár húzhatunk folyamatosan is amig el nem fogy a pakli vagy véget nem ér a története. Húzhatunk konkrét kategóriákból vagy a szerencsére bízva. Ragaszkodhatunk a valós dolgokhoz, hogy például az egér szürke és sajtot eszik, vagy jőhet akár egy képzeletbeli rózsaszín elefánt is! A lényeg ugyanaz: engedjük el magunkat és a fantáziánkat, és jöjjön az a mese!
A Mesemondó - Szárnyal a fantázia, fejlődik a nyelvi készség
Az Asszisztens
3 éves kortól
2+ játékos számára


Ez a játék a legkisebbeknek készült, hiszen a célja a közös megismerkedés az állatvilággal. Érdemes lehet ezzel a verzióval kezdenünk, hogy a kicsik és nagyok egyaránt belerázódjanak a játékba.
Nyissuk ki az egyik Apróság Könyvet és válasszunk ki egy állatot! (Választhatunk más könyvből is, csak legyen jól látható!) A paklit válogassuk szét kategóriák szerint, majd vegyünk egyesével sorba minden kategória kupacot, és nézzük meg, hogy abból melyik kártya lehet jellemző a kiválasztott állatra. Amelyik tulajdonság illik rá, azt tegyük a könyv mellé. Természetesen kategóriánkként több kártya is passzolhat az adott élőlényhez, hiszen például egy papagáj élhet a dzsungelben, a szavannán, vagy éppen - hobbyállatként - a városban is. A cél, hogy a gyerekek (és mi magunk is) a legtöbbet tanuljuk meg az állatokról.
Az Asszisztens - Rázódjunk bele!
Számunkra fontos a biztonság!

Éppen ezért a társasjátékunkat nemcsak a hatályos szabályoknak megfelelően készíttetjük el számotokra, hanem olyan alapanyagokat választunk ki a gyártásukhoz, amelyek semmilyen vegyszert vagy kioldódó káros anyagot nem tartalmaznak! A kártyák strapabírók, széleik lekerekítettek és biztonságosak lesznek, hogy a kicsik teljes erőbedobással játszhassanak velük. Biztosra szeretnénk menni, ezért a gyártó kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy egy megfelelési bizonyítványt is kapjon a társasjátékunk. Ezáltal is szeretnénk garantálni, hogy a játékunk a lehető legbiztonságosabb legyen!
Miért van szükségünk ekkora összegre?

1000 darab gyermekbarát és bevizsgált társasjáték előállítási költsége 2.300.000 Ft (alapanyaghiány esetén ez sajnos emelkedhet, de ezesetben mi álljuk a különbözetet, igy nektek csak az itt megadott termék árát kell kifizetni). Ahhoz, hogy biztonságosan mindenkihez eljuttassuk a csomagjaikat, légbuborékos csomagolóanyagra lesz szükségünk, ami 25.000 Ft-ba kerül: igy lehetünk biztosak abban, hogy nem sérülnek a termékek szállítás közben. Végül, de nem utolsó sorban, pedig maga a szállítás hozzávetőlegesen 450.000 Ft-ba fog kerülni.
(A végleges játék kinézete eltérhet minimálisan a látványtervtől)

Csapat

Egy kis családi vállalkozás, az Apróság Könyvek tagjai vagyunk. Legelőször mesekönyveinkkel jelentkeztünk, amelyekkel az volt a célunk, hogy vicces és tanító formában szerettessük meg az olvasást a kicsikkel. Készítettünk színezőt, matricás foglalkoztató füzetet, valamint számos ingyenesen letölthető kiegészítőt is. Az Apropó kártyajáték az egyik első ötleteink közé tartozik, amit régóta szeretnénk már megvalósítani.
A családi társasjátékot Molnár Nikoletta és Horváth Áron találta ki, akik régóta egy párt alkotnak két kis fiúgyermeket nevelve. Niki művészeti iskolába járt, majd számítógépes játékfejlesztésben grafikusként és designerként dolgozott, így a festés és a játék összeállítása mind neki köszönhető. Áron illusztrálta a kártyákat, valamint a könyveket is. És hogy miért is nem Niki illusztrálta a termékeinket? Erre két okunk is volt: egyrészt az első könyvet Áron unokaöccsének készítettük és szerette volna ő megalkotni a kis állatkáinkat, másrészt a karakteres rajz stílusa jobban illeszkedett ahhoz, amit elképzeltünk. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a jövőben Niki is illusztrálja valamelyik termékünket.
Harmadik tagunk pedig Feri papa, Áron édesapja, aki az ötletet adta. Szerette volna ugyanis unokáit egy állatokról szóló verses könyvvel megajándékozni karácsonyra. A család és barátok körében ért nagy sikerre való tekintettel pedig 2020-ban nekivágtunk a magánkiadás rögös útjának...

Menetrend

2020. November - Az Apróság Könyvek indulása, Apróságok az udvar körül könyvünk és színezőnk kiadása 
2020. November - Társasjátékötlet megszületése
2021. Január - Társasjáték első tesztelése, egy játékszabállyal 
2021. Február - GémKlub és Kelley&Mayer társasjátékgyártóktól szakvélemény kérés
2021. Március - Társasjáték továbbfejlesztése 
2021. Március - Apróságok az állatkertben könyvünk és színezőnk kiadása 
2021. November - Decemberi Apróságok – Matricás, ünnepi feladatfüzet kiadása
2021. December - Apropó második tesztelése majd újabb fejlesztés
2022. Március - Utolsó tesztelés, véglegesítés


2022. Május -
Brancs indulás
2022. Július - Gyártás megrendelése  
2022. Augusztus - Társasjáték megérkezése és csomagolás 
2022. Szeptember vége - Csomagok feladása

ÖRÖMKÖDÉS!!!
2022. November - További projektjeink elindítása 

Kampány ajánló