• Dreamer - Az online diafilmsorozat
 • Dreamer - Az online diafilmsorozat
 • Dreamer - Az online diafilmsorozat
 • Dreamer - Az online diafilmsorozat
 • Dreamer - Az online diafilmsorozat
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Művészet, kultúra, szórakozás
 • Oszd meg!

Dreamer - Az online diafilmsorozat

Sci-fi sorozat egy abszurd álomban élő szedett-vedett csapatról, akik versenyt futnak az ébresztőórával, hogy túléljék álmodójuk ébredését. Tovább olvasok ›
Sikertelen kampánySajnos ez a kampány nem talált elég vásárlót
A projekt 3% teljesült
Célösszeg:
8 800 000 Ft
Teljesült:
246 000 Ft
Állapot
Lezárt

Termékek

 • Nagyon korán kelő

  Nagyon korán kelő

  8 000 Ft

  12 000 Ft
  -33%
  • Limitált
  • Sci-fi
  • Kedvezményes
  • Online
  • Diafilmsorozat
  • Korlátlan hozzáférés
  • Izgalmas
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Korán kelő

  Korán kelő

  10 000 Ft

  12 000 Ft
  -17%
  • Limitált
  • Sci-fi
  • Kedvezményes
  • Online
  • Diafilmsorozat
  • Korlátlan hozzáférés
  • Izgalmas
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Álomszuszék

  Álomszuszék

  12 000 Ft

  • Sci-fi
  • Korlátlan hozzáférés
  • Online
  • Diafilmsorozat
  • Izgalmas
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
 • Álmodozó - Támogatói csomag

  Álmodozó - Támogatói csomag

  36 000 Ft

  • Letölthető extrák
  • Támogatás
  • Sci-fi
  • Korlátlan hozzáférés
  • Online
  • Diafilmsorozat
  • Izgalmas
  Kampány lezárult, jelenleg nem rendelhető
A Brancs összeköti az ötletgazdákat és a vásárlókat a cél megvalósulásáért.
A támogatásért cserébe exluzív termékekhez juthatsz hozzá.
100% visszafizetési garancia, a pénzed a Brancsnál van biztonságban a sikeres gyűjtésig.
Kedves Vásárlónk, Támogatónk!  Ez a kampány a Brancs indulásakor került ki az oldalra. Mivel elsőnek lenni mindig nagyobb kihívásokkal jár, ezért a gyűjtés időtartamát meghosszabbítottuk még 20 nappal – meghálálva ezzel a kampánygazda munkáját és bizalmát. A hosszabbítás következtében a hozzávetőleges kézbesítési dátum módosulhat – erről pontosabb információt a termékrészleteknél találsz – amennyiben a kampány eléri célját, erről bővebben is tájékoztatni fogunk. Bízunk benne, hogy együtt ezt a gyűjtést is sikerre vihetjük! Köszönjük a megértésedet! - A Brancs csapata
A Dreamer egy harminc fejezetes, online lapozható, sci-fi diafilmsorozat, ami a régi idők falra vetíthető meséit idézi meg modern, digitális formában. Történetmesélési stílusa is újszerű: az Eredet (Inception) és az Agymanók (Inside Out) keverékeként jellemezhető, melyben egy abszurd álomban élő szedett-vedett csapat tagjai rájönnek, hogy álmodójuk hamarosan felébred. Ezzel egy őrült és kalandos rohanás kezdődik, melynek során olyan sötét titkokat fednek fel, amelyek segítségével képesek lehetnek túlélni az ébredést.
A sorozat párhuzamosan játszódik egy álomban, valamint a valóságban, és tudományos-fantasztikus eszközökkel keresi a választ arra, hogy álmaink hogyan képesek minket és ezáltal a valóságot megváltoztatni.
Az első fejezet magyarul és angolul is ingyen megtekinthető a sorozat hivatalos honlapján. Ezzel a kampánnyal szeretnénk előteremteni a szükséges forrást a maradék 29 rész megírására és elkészítésére, valamint egyéb költségek fedezésére, úgy, mint kommunikáció és webfejlesztés.

Termékekről

A világ és a sztori
A Dreamer leginkább olyan, mintha Alíz Csodaország helyett az Eredet világában veszne el. Tudományos szemléletű, de emellett alapvető emberi értékeket és érzéseket boncolgat, mint például a hatalommánia, vagy a társadalmunkban jelenlévő stressz.
Az álomban mindig teliholdas nyáréjszaka van. Fülledt meleg, néha egy-egy jóleső szellővel, ráadásul folyamatosan szól a váltakozó hangulatú jazz ambient, ami sejtelmes hangulatot kölcsönöz a világnak. Mindenféle népek jönnek-mennek az utcákon: vannak itt híres emberek, rég elfeledett arcok, történelmi figurák és ismerősök is. Bár igazi embernek tűnnek, ők csupán egy álom szüleményei egy emberi agyban: kellékek és díszletek.
Az egész világ egy, a semmiben lebegő hatalmas földdarab, melynek felszínén egy város található. Egy kicsit Pécs, Szeged, Budapest, egy kicsit minden magyar nagyváros. A Hold irányába és két oldalt egy kis vidék terül el, ahol mindig pirkad, utána pedig a nagy semmi. A másik irányban hegyek, de hogy mi van azokon túl, azt senki se tudja. A kakaós csiga az egyetlen élelmiszer, és mindenkinek ugyanolyan rendszámú, szürke családi egyterűje van, de itt mindez teljesen természetes.
Te mit tennél, ha rájönnél, hogy valakinek az álmában élsz, ráadásul az álmodód hamarosan felébred? A sorozat főszereplői összefognak, és egy olyan fordulatokkal teli utazásra indulnak, aminek során megismerik saját létezésük eredetét, és felveszik a harcot egy lidérccel, aki az álmodó személyiségét a való életbeli ellenségeként rombolja.
A közönségünk
- Akik szeretik az Eredetet, az Agymanókat, a Paprikát, és egyéb álmokkal vagy emberi pszichével foglalkozó filmeket, sorozatokat, animéket.
- Akiket érdekelnek az álmok, és az azokat körüllengő varázslatos misztikum.
- A Dreamer alapvetően felnőtteknek szól, mert egy filozófikus, gyerekek számára nehezen követhető sorozat, és mivel helyenként erőszakos jeleneteket is tartalmaz.
Egy régi-új formátum
Régen nagy divat volt a gyerekeknek diafilmeket vetíteni az üres falra, melyhez napjainkban már retrónak számító, kifejezetten erre a célra gyártott, tekerős diavetítőket használtak. A mesék filmszalagokon voltak megvásárolhatók, és minden tekercs egy kis történetet mesélt el. Ezeket diáról diára lehetett végigpörgetni a vetítő oldalán található tekerővel. A Dreamer ezt a régi formátumot hivatott feltámasztani, és továbbfejleszteni.
Egyrészt tisztán digitális formában elérhető, ami azt jelenti, hogy okostelefonon, tableten, számítógépen nézhető, ahol a 16:9-es képarányú, nagy felbontású képekből álló történetet lapozó mozdulatokkal, vagy klikkeléssel lehet végigkövetni. A Dreamer így kibontakozó sztorija ráadásul a retró mesékkel ellentétben kifejezetten hosszú: 30 fejezetes, ahol minden fejezet nagyjából 180 diát tartalmaz, amit körülbelül 20 perc végignézni. Másrészt egy sikeres kampánnyal lehetőség nyílik majd zenei aláfestést is adni a sorozathoz, amivel célunk, hogy tovább növeljük az élményt.
Kipróbálnád? Az első fejezet - egyelőre aláfestő zene nélkül - ingyen megnézhető a sorozat honlapján demó formájában. Kattints ide és lapozgass.
Amink van:
A Dreamer koncepciója, karakterei, a történet teljes szinopszisa egészen az utolsó fordulatig, valamint a harmincból az első három fejezet részletes forgatókönyve. A sorozat látványvilága, szereplőinek illusztrációi és az első rész, mint diafilm ezek alapján készültek el. Az elmúlt időszakban a komoly mennyiségű közös munkának köszönhetően a csapat összeszokott, és kialakultak azok a munkafolyamatok, amivel a fennmaradó fejezetek megírása és online diafilmként való legyártása a megfelelő források rendelkezésre állasa esetén elkezdődhet.
Amire szükségünk van, az a Te támogatásod!
A befolyt pénzt a grafikai munkákra, az írószobára, webfejlesztésre, üzemeltetésre, web biztonságra, zeneszerzésre, a kommunikációs költségek fedezésére és a projekt menedzselésére fordítjuk, valamint nem utolsó sorban (sőt, mindenekelőtt) adót, jutalékot is fizetünk belőle. Amennyiben tetszik a Dreamer koncepciója, kérünk egy előfizetéssel támogass minket, hogy a sikeres kampány végén hozzájuthassunk a megfelelő forrásokhoz, és le tudjuk gyártani a teljes sorozatot.
Mit kapsz cserébe? Korlátlan hozzáférést a teljes sorozathoz.
Jelen kampányban a célösszeg - bruttó 8 800 000 forint - csupán az elsőt követő négy fejezetre elegendő. Amennyiben ennél kevesebb pénz gyűlik össze, akkor a projekt nem indul el, és minden előfizető automatikusan visszakapja a befizetett összeget.
Túlteljesítés esetén minden befolyt forintot a fennmaradó huszonöt fejezet gyártására fogjuk fordítani, így a kampány sikeressége, eredménye adja meg, hogy hány rész készül el első körben. Tehát minden további összegyűlt 2 200 000 forintonként plusz egy fejezetet gyártunk le, amihez minden előfizető automatikusan hozzáférést kap.
Amennyiben a kampány sikeres, de a teljes sorozatra nem gyűlik össze a pénz, akkor erre további kampányokat fogunk futtatni a jövőben. Az ebben a kampányban vásárolt előfizetések természetesen ettől függetlenül az összes részre vonatkoznak.
Mivel a sorozat 30 részre tervezett, így maximálisan ennyi részig érvényes az előfizetés. Amennyiben a kampányban befolyt összeg a teljes sorozat legyártásához szükséges határon is “túlcsordul”, akkor további projektek elindítására fordítjuk a megmaradt pénzt, de egyelőre erről csak álmodozunk. A teljes sorozat elkészülése esetén tervezzük azt diavetítőbe fűzhető filmtekercseken is megjelentetni.
A finanszírozási modellből adódóan lehetnek “lyukak” a gyártási folyamatban, ami jelenthet szüneteltetést, szélsőséges esetben pedig akár az is előfordulhat, hogy nem tud elkészülni a Dreamer összes része. 

Csapat

A csapatból először Dóczi Dániel jött rá, hogy egy álomban él. A munka mellett 15 éve forgatókönyvírással foglalkozó matematikus őrülete hamar megfertőzte két régi barátját: Pandi Ágnest, aki több, mint tíz éves tapasztalatával a kommunikációban segít, valamint Mogyorósi Andort, aki az előzetes alatt hallható zenét komponálta.
A csapathoz a projekt indításakor csatlakozott Hidasi Mátyás, frissen végzett grafikus, aki a projektben az illusztrációkat készíti. Nem kellett sokáig győzködni, hogy egy álomban élünk.
A háttérben egy, az arculatot megalkotó grafikus, egy webfejlesztő, egy dialógus lektor és egy neurológus is segíti a csapat munkáját. Sikeres kampány esetén további illusztrátorokkal szeretnénk bővíteni a csapatot, hogy a sorozat a lehető leggyorsabban elkészülhessen.
Kövess minket Facebookon és Twitteren is!
A csapat magja:
Dóczi Dániel - Showrunner, író
Hidasi Mátyás - Grafikus, illusztrátor
Pandi Ágnes - Kommunikáció
Mogyorósi Andor - Zeneszerző

Menetrend

A Dreamer eredetileg egy 10 részes, részenként 60 perces filmsorozat ötletként indult 2019-ben. Ekkor készült el a forgatókönyvírói berkekben “bibliának” nevezett dokumentum, ami részletesen bemutatja a sorozattervet, valamint az első rész 50 oldalas forgatókönyve is. Azóta már mind a két iromány sokat fejlődött és változott.
2020 nyarán kezdtünk közösségi finanszírozásban gondolkodni. A Dreamert először képregényként képzeltük el, de változtattunk a formátumon: így lett 10x60 perces filmsorozatból 30x180 diából álló diafilmsorozat. A 2021-es év a tervezésről, az előzetes és az első fejezet elkészítéséről szólt.
A kampány lezárásától számítva legfeljebb 4 hónap szükséges a projekt előkészítésére, valamint a csapat felállítására és a webfejlesztésre, utána pedig átlagban - a szabadságokkal is számolva - maximum 4 hetente tudunk egy fejezetet leszállítani. Minden előfizető automatikusan és azonnal megkapja minden elkészült részhez a korlátlan hozzáférést.

Kampány ajánló