• Kókusz, a kaméleon kalandjai - érzelmi nevelést segítő mesék
 • Kókusz, a kaméleon kalandjai - érzelmi nevelést segítő mesék
 • Kókusz, a kaméleon kalandjai - érzelmi nevelést segítő mesék
 • Kókusz, a kaméleon kalandjai - érzelmi nevelést segítő mesék
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Művészet, kultúra, szórakozás
 • Oszd meg!

Kókusz, a kaméleon kalandjai - érzelmi nevelést segítő mesék

Kókusz, a kaméleon kalandjai az érzelmek útján. A gyerekek számára könnyen értelmezhető történetek a mindennapi élethelyzetekre kínálnak játékos megoldásokat. Tovább olvasok ›
A projekt 11% teljesült
Célösszeg:
1 000 000 Ft
Teljesült:
117 830 Ft
Hátra van még:
28 nap

Termékek

 • Kókusz csomag

  Kókusz csomag

  2 690 Ft

  2 990 Ft
  -10%
  • érzelmi nevelést segítő mesekönyv
  • 3-12 éves gyermekek számára
  • kérésre névre szóló dedikálás
 • Zizi csomag

  Zizi csomag

  13 190 Ft

  15 490 Ft
  -15%
  • érzelmi nevelést segítő mesekönyv
  • 3-12 éves korosztály számára
  • könyv dedikálása személyre szólóan
  • 5 alkalmas mesefoglalkozás
  Elérhető mennyiség: 299 db
 • Dorka csomag

  Dorka csomag

  45 000 Ft

  52 990 Ft
  -15%
  • érzelmi nevelést segítő mesekönyv
  • 3-12 éves gyerekek számára
  • könyv dedikálása névre szólóan
  • mesefoglalkozás gyerekzsúron
  Elérhető mennyiség: 20 db
A Brancs összeköti az ötletgazdákat és a vásárlókat a cél megvalósulásáért.
A támogatásért cserébe exluzív termékekhez juthatsz hozzá.
100% visszafizetési garancia, a pénzed a Brancsnál van biztonságban a sikeres gyűjtésig.
Karnisné Dudás Mónika vagyok, édesanya, meseterapeuta. Interaktív mese foglalkozásokat tartok gyermekeknek, emellett életem első mesekönyvét írom.
Történetem főhőse Kókusz, a barátságos kaméleon, aki hangulatához képest változtatja színét. Barátai, Zizi és Dorka segítségével kezdi felfedezni és helyesen kezelni saját érzelmeit - a dühöt, türelmetlenséget, félelmet, szorongást, bánatot. A gyerekek számára könnyen értelmezhető bájos történetek, barátságos szereplők a mindennapi élethelyzetekre kínálnak játékos megoldásokat.
A mese végén Kókusz mindig hagy egy kedves üzenetet a gyermekek számára, melyek segítségével ők is könnyedén megbirkózhatnak a mindennapi akadályokkal. 
Édesanyaként fontosnak tartom, hogy segítsünk gyermekünknek a saját érzései feldolgozásában, a mesék világán keresztül könnyebben kapcsolódunk gyermekünkhöz és vele együtt, közösen jutunk el a megoldásig. 
Kampányom célja a mesekönyv nyomtatás költségeinek fedezése, melyhez 1 millió forintra lenne szükségem. A szerkesztői és illusztrációs munkálatok már javában zajlanak, a tervek szerint május elején kerül nyomdába a könyv.  Május 11-én pedig a Győri Baba-mama fesztiválon fog először debütálni a Kókusz kalandjai című mesekönyvem. 

Termékekről

Út a mesekönyvig

A mesefoglalkozások keretein belül a gyermekek már megismerték és megszerették Kókuszt - plüss formájában - a köré szőtt történetek adták a mesekönyvem alapját. A kis kaméleonnal könnyen azonosulni tudtak a gyerekek, aki hozzájuk hasonlóan ugyanolyan érzelmi kihívásokkal küzd. A gyerekek észrevétlenül magukra ismerhetnek, és szívesen segítenek Kókusznak érzéseinek feldolgozásában, ezáltal a saját problémamegoldó képességük is fejlődik.

Hogyan segít Nektek, szülőknek a boldog gyermeknevelésben?

A foglalkozások alkalmával megismert gyakorlatok visszatükröződnek a mesekönyvben, a mindennapok során könnyedén alkalmazhatóak.
A mesék segítségével fejlődik a gyermekek kommunikációs készsége, képzelőereje, empatikusabbá válnak mások iránt. A mese világán keresztül Ti is könnyebben kapcsolódni tudtok gyermeketekhez, játékos gyakorlataink segítenek a mindennapi élethelyzetekben.

A mesekönyv adatai

A mesekönyv keményborítós, méretét tekintve könnyen hordozható B5 méretű (176 × 250 mm), tele színes és bájos rajzokkal, amely biztosan elnyeri a gyermekek tetszését.
Terjedelem: kb.: 30-35 oldal.
Korosztályt tekintve 3 éves kortól ajánlom, egészen 10-12 éves korig bátran olvasható, a történetek egytől egyig tanulságosak, támogatják az érzelmi nevelést.

Visszajelzések a könyvről

A szerkesztőm javaslatára a mesekönyv első fejezetét próba olvasásra bocsátottam, már több mint 600 családhoz jutott el, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam. Számomra hatalmas megtiszteltetés volt, hogy már az első történet és Kókusz üzenete akkora érdeklődést váltott ki, hogy a családok kérésére elkezdtük a könyv azonnali illusztrálását és szerkesztését. Ezen felül több együttműködési megkeresést kaptam, ami arra sarkallt, hogy májusban már bemutatásra kerüljön a mesekönyv a Győri Baba-mama fesztiválon, illetve egy könyv turné is készülőben van. 

Próbaolvasóink írták

"Nekem nagyon tetszik a könyv. A kifejezései, a nyelvezete. Kedvesség és tudás lengi át."
Ivett
"Könnyen olvasható gyerekbarát szöveg. Nagyon jó dolognak tartom, hogy Kókusz üzenetében van egy kis feladat, amit közösen meg lehet csinálni a gyermekkel, így a gyermek maga is átérezheti, amit Kókusz a történetben."
Andrea
"Könnyen érthető és fontos üzenetet átadó kis mese."
Erika
"Az én 3 gyermekem és 2 óvodás csoportnyi gyermek hallotta az elmúlt hetekben(többször is) a mesét és minden alkalommal ugyan olyan elsöprő sikere volt. Nagyon kedves, bájos mese, a mondandója pedig igazán lényeges és minden napos. Úgyhogy mi mind nagyon megszerettük."
Éva

Kukkantsatok bele a mesekönyvbe (részlet a könyvből):

Ha a gyerek türelmetlen

Kókusz és a varázsvirág
Egyszer volt, hol nem volt, élt egy barátságos kaméleon, akit Kókusznak hívnak. Ugyanúgy, ahogy a gyerekek, ő is érzett haragot, bánatot, szomorúságot, vidámságot. De Kókusz nem mindig tudta elmondani hogyan érez, ezért gyakran változtatta a színét. Ha mérges volt, piros-narancssárga színűre változott, ha félt, akkor citromsárga lett, és a mérete is összement.
Barátai, Zizi és Dorka már megtanulták, hogyan nyugodjanak meg, amikor mérgesek, hogyan legyenek újra vidámak, ha szomorúságot éreznek, és sokszor segítettek Kókusznak is megérteni a saját érzéseit.
Éppen tavasz volt, és Kókusz a barátainál játszott, amikor a kertben észrevett egy csodálatos lila virágot. De nem akármilyen virág volt ám – a szára hosszú volt, szirmai puhák és fényesek voltak, akár a selyem, az illata pedig – hmm, még a lélegzete is elállt, olyan mesebeli volt. Kókuszt teljesen elvarázsolta a látvány és nagyon szerette volna, ha az ő kertjében is lenne ilyen csodavirág. Ezért kapott Zizitől egy apró virágmagot.
Kókusz otthon egyből földbe vetette a magot, és szorgalmasan locsolgatta, figyelt arra is, hogy elég napfényt kapjon, és már alig várta, mikor bújik ki a magocskából az első hajtás. Teltek-múltak a napok, de Kókusz nem látott semmilyen változást, kezdett csalódottá és mérgessé válni. Még a színe is megváltozott, szép zöld helyett piros lett, szíve is gyorsabban vert.
Emlékezett Zizi figyelmeztetésére: idő kell ahhoz, míg a növény elkezd kihajtani, akár heteknek is el kell telnie ám. De Kókusz nem szeretett várni, főleg nem a jó dolgokra. Mikor Zizi átment hozzá megnézni a kis növényt, Kókusz mérges volt és szomorú, amiért ilyen sokat kell várnia a virágra. Ekkor Zizi megnyugtatta és átölelte Kókuszt, együtt jó mélyeket lélegeztek. Amíg Kókusz beszívta és hangosan kifújta a levegőt, addig Zizi elmesélte neki, hogy először egy kis csíra hajt ki a magocskából, majd megjelenik a szára és szépen növekedni kezd, napról napra egyre nagyobb lesz. Melegíti a nap sugara, és kibújik az első zöld levél, utána pedig a bimbó. Ha szépen öntözi és elég napfényt kap, akkor a bimbóból virág nyílik.
A virág meghálálja a szerető gondoskodást és Zizi megígérte neki, hogy mindennap átjön hozzá, segít neki gondozni az elvetett virágmagot. 
Kókusz megértette, hogy ehhez idő kell, szépen lassan megnyugodott, kezdte visszanyerni élénkzöld színét. Elképzelte, vajon milyen lehet most a kis növénye ott bent a földben, és arra gondolt, hogy hamarosan már látni fogja. 
És képzeljétek el, pár nap múlva megtörtént a csoda – egy szép kis palánta dugta ki a fejét a földből, és Kókusz napról napra láthatta fejlődni a virágát. Megtanulta, hogy a jó dolgok bizony időbe telnek, ezért mindig megéri a várakozás. Így, ha néha türelmetlennek érzi magát, a virágra gondol, ami mindig megnyugtatja, ezért el is nevezte Varázsvirágnak. 
Kókusz üzenete: Szerezz be te is egy Varázsvirágot, amit otthon gondozhatsz. Figyeld meg, mennyi idő alatt nyílik ki az első hajtás, hogyan lesz az aprócska magból csodaszép színpompás virág. Ha bármikor türelmetlennek érzed magadat, emlékezz arra, hogy az igazán jó dolgokra érdemes várni, ám ez a várakozás is lehet örömteli. Képzeld el, milyen csodálatos lesz, amikor végre megcsodálhatod, megszagolhatod és gyönyörködhetsz benne. Le is rajzolhatod, hogy milyennek képzeleditek  el, milyen színű szirmai lesznek.

Csapat

Családi vállalkozás a miénk, ezért a csapatot hárman alkotjuk- én, a férjem és a kisfiam. A mesefoglalkozáson elhangzott meséket és játékokat mindig a kisfiamon "tesztelem le" először, a férjem pedig a technikai hátteret biztosítja  - zene, hangosítás, videók készítése. 
Édesanyaként és meseterapeutaként szerzett tapasztalataimat örömmel adom tovább, ezzel segítve a harmonikus, boldog családi életet. A mindfulness gyakorlatokat mi magunk is előszeretettel használjuk a mindennapokban, ezért is kapcsoltam össze a mesével és a fejlesztő játékokkal. Minden foglalkozáson más-más érzelmet dolgozunk fel a mesék világán keresztül. 
A mesekönyvben is - hasonlóan a foglalkozásokhoz,-  az érzelmek izgalmas útját járhatják be a gyerekek Kókusszal és barátaival, a mesék végén egy kedves üzenettel a kis kaméleontól, amelyben játékos feladatok várnak rájuk. 

Menetrend

Ismerj meg!

Nagyon sokáig kerestem az utam, azt, amiben igazán önmagam lehetek.  A kisfiam születése után érlelődött bennem a gondolat, hogy mindenképpen gyerekekkel szeretnék foglalkozni, olyan hivatást választani, ami feltölt, amiben szeretet kapok és adhatok. 
Végül tavaly, 2023-ban elvégeztem egy meseterapeuta képzést, és ősszel elindítottam saját vállalkozásomat, a Mosolyszigeteket.
A készülő mesekönyvemet pedig minden este felváltva olvassuk kisfiunknak, aki odáig van Kókusz történetiért, és mindig kíváncsian várja milyen kalandokba keveredik a kis kaméleon. Izgatottan várjuk a májust, terveink szerint akkorra már nyomdába kerül a mesekönyv és végre a kezünkben tarthatjuk.
Jövőbeli terveim között szerepel egy újabb könyv kiadása, amely a pedagógusok és bábos mese foglalkozást szervezők munkáját fogja segíteni módszertani könyv formájában.  Illetve szeretném a vállalkozást Franchise hálózattá bővíteni, ezzel támogatva az együtt töltött minőségi pillanatokat, felejthetetlen élményeket szerezve az egész családnak. 
A mesekönyv ötletén felbuzdulva szeretnék egyedi plüssfigurákat is legyártani a jövőben az óvodás, kisiskolás korú gyermekek számára.

Kampány ajánló

 • Néma hadsereg c. könyv - Wágner Levente mérnök hadnagy doni naplója
  Művészet, kultúra, szórakozás
  Néma hadsereg c. könyv - Wágner Levente mérnök hadnagy doni naplója

  Szerezd be Wágner Levente megrázó haditudósítását, aminek ott a helye minden olyan család könyvespolcán, akinek felmenői a II. magyar hadseregben szolgáltak.

  Elérve 69%
  Eddig összegyűlt
  1,5 M Ft
 • Early Bird termékek
  Tudás Kocka: Milyen a természeted?
  Művészet, kultúra, szórakozás
  Tudás Kocka: Milyen a természeted?

  Művészet- és tudománytörténeti kirakós játék, aminek a darabjai nem csak egy meghatározott módon, hanem többféleképpen is összeilleszthetőek.

  Elérve 8%
  Eddig összegyűlt
  89 900 Ft
 • eCook: Találd meg a recepted 1 perc alatt!
  Technológia, innováció
  eCook: Találd meg a recepted 1 perc alatt!

  Fedezd fel a gyors és egyszerű receptkeresést az eCookkal! Új ízek, hangvezérlés, személyre szabott ajánlások, és öröm a főzés minden pillanatában.

  Elérve 19%
  Eddig összegyűlt
  197 000 Ft
 • IV. Mindset Meetup
  Művészet, kultúra, szórakozás
  IV. Mindset Meetup

  Csatlakozz a Mindset Meetup mozgalomhoz, ahol a fiatalok összegyűlnek, hogy inspirálódjanak, tanuljanak és kapcsolatokat építsenek!

  Elérve 45%
  Eddig összegyűlt
  459 000 Ft
 • WAMP Design vásár 18. születésnapi gála
  Művészet, kultúra, szórakozás
  WAMP Design vásár 18. születésnapi gála

  Ünnepeld velünk Magyarország legnagyobb és legrégebbi design vásárjának, a WAMP-nak a 18. születésnapját!

  Elérve 6%
  Eddig összegyűlt
  210 000 Ft
 • Új
  Non-profit
  Mozdulj a Mentősökért! - Június 1.
  Sport, életmód
  Mozdulj a Mentősökért! - Június 1.

  Tedd meg a Székesfehérvár-Dinnyés-Agárd távot gurulva vagy lábon a JóPont Alapítvány egészségnapján - 2024. június 1-jén és támogasd a Velencei Mentőállomást!

  Elérve 0%
  Eddig összegyűlt
  2 500 Ft
 • 3 nap van hátra
  UC | RING powered by Urilcard
  Technológia, innováció
  UC | RING powered by Urilcard

  Az okos gyűrű, aminek segítségével kapcsolatot építhetsz.

  Elérve 150%
  Eddig összegyűlt
  1,5 M Ft
 • Hogyan érj el magas hozamot egyszerűen?
  Üzleti megoldások
  Hogyan érj el magas hozamot egyszerűen?

  Fedezd fel a pénzügyi világot Balázs Bence vezetésével, aki 27 év tapasztalatával kalauzol el az 50+ videóból álló kurzuson!

  Elérve 13%
  Eddig összegyűlt
  279 300 Ft
 • GROW Balaton: fedezd fel az olaszrizling és a Balaton csodáit!
  Gasztronómia
  GROW Balaton: fedezd fel az olaszrizling és a Balaton csodáit!

  A GROW du Monde nemzetközi közösségi projekt. Aki szereti az olaszrizlinget, a Balatont és hisz a közösségi összefogásban, segíthet a borvilágot idehozni.

  Elérve 6%
  Eddig összegyűlt
  60 000 Ft