• Cricks - Superfood backed by science
 • Cricks - Superfood backed by science
 • Cricks - Superfood backed by science
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Hogyan működik a Brancs?
 • Sport, életmód
 • Oszd meg!

Cricks - Superfood backed by science

Funkcionális tücsökfehérjés élelmiszerek a mindennapi csúcsteljesítményért. Turbózd fel magad, növeld teljesítőképességedet funkcionális termékekkel! Tovább olvasok ›
A projekt 42% teljesült
Célösszeg:
1 000 000 Ft
Teljesült:
422 380 Ft
Hátra van még:
14 nap

Termékek

 • Cricks Performance Pack

  Cricks Performance Pack

  19 900 Ft

  26 140 Ft
  -24%
  • 16 szelet
  • 1 shake
  • válaszható ízek
 • Cricks Deluxe Pack

  Cricks Deluxe Pack

  49 900 Ft

  78 420 Ft
  -36%
  • 16 Sour Cherry Protein Bar
  • 16 Apple&Cinnamon Protein Bar
  • 16 Blueberry Functional Snack Bar
  • 1 Chocolate Protein Shake
  • 1 Strawberry Protein Shake
  • 1 Banana Functional Shake
  • ingyenes szállítás
 • Cricks Monthly Boost

  Cricks Monthly Boost

  89 900 Ft

  156 840 Ft
  -43%
  • 6 hónap időtartam
  • havi 1x
  • 16 szelet
  • 1 shake
A Brancs összeköti az ötletgazdákat és a vásárlókat a cél megvalósulásáért.
A támogatásért cserébe exluzív termékekhez juthatsz hozzá.
100% visszafizetési garancia, a pénzed a Brancsnál van biztonságban a sikeres gyűjtésig.

Funkcionális élelmiszerek - a mindennapi csúcsteljesítményért

Könnyen fogyasztható élelmiszerek formájában, fenntartható módon tesszük lehetővé az emberek számára, hogy legjobb teljesítményt nyújtsák egy életen keresztül. Célunk funkcionális élelmiszerek fejlesztése, melyek hozzájárulnak a fizikai és mentális egészséghez, valamint a teljesítőképesség fokozásához.
A funkcionális élelmiszerek lényege, hogy az alap tápértékükön túl valamilyen magasabb hozzáadott értékkel rendelkeznek, mely bizonyos állapotok kiegyensúlyozására, megelőzésére alkalmassá teszik őket.

Mitől lesz funkcionális?

 • Tücsökfehérje: A tücsökfehérje könnyen emészthetősége és magas biológiai értéke révén gyorsabban és hatékonyabban segít az izomépítésben, mint a hagyományos fehérjeforrások.
 • Funkcionális probiotikumok: Élő mikroorganizmus törzsek, amelyek célzottan segítik a bélflóra egészségét és specifikus egészségügyi előnyöket nyújtanak, mint például az immunrendszer erősítése, gyulladáscsökkentés, vagy a kognitív teljesítmény javítása.
 • Adaptogének: Az adaptogének olyan növényi alapú anyagok, amelyek segítenek a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez, növelik az energiaszintet és javítják a testi és szellemi teljesítőképességet.

Tücsökfehérje

Meglepő, hogy ezek az apró állatok milyen nagy potenciállal rendelkeznek! A tücsökfehérje teljes értékű fehérjeforrás, mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amire szervezetünknek szüksége van. 2x annyi fehérjét tartalmaz, mint a marhahús, és 21%-kal több omega-3 van benne, mint a lazacban, de igazi előnye a mikrotápanyagok vizsgálatakor mutatkozik meg. Összességében, a tücsökfehérje rendkívül jó felépítésű, nem véletlenül hívják superfood-nak.

Tápérték szempontjából

 • Magas fehérjetartalom: A tücsökfehérje rendkívül gazdag fehérjében, amely tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, ami az izomépítéshez és a szervezet működéséhez szükséges.
 • Könnyű emészthetőség: A tücsökfehérje könnyen emészthető, ami elősegíti a tápanyagok gyors és hatékony felszívódását.
 • Mikrotápanyagokban gazdag: A tücskök nemcsak fehérjét, hanem fontos mikrotápanyagokat is tartalmaznak, mint például vasat, kalciumot, B12-vitamint és omega-3 zsírsavakat, amelyek hozzájárulnak az egészséghez.
 • Antioxidánsok és rostok: A tücsökfehérje antioxidánsokat és rostokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az emésztés egészségéhez és az oxidatív stressz csökkentéséhez.

Fenntarthatóság szempontjából

 • Környezetbarát tenyésztés: A tücsök tenyésztés kifejezetten környezetbarát. 2000x kevesebb vízre, 15x kevesebb területre, és 12x kevesebb takarmányra van szükség ugyanannyi élelmiszer előállítására a nagy testű állatokkal szemben.
 • Alacsony CO2 és metán kibocsátás: CO2 és metán kibocsátásuk minimális, így csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.
A tücsökfehérje nemcsak tápláló és egészséges, hanem a fenntarthatóság szempontjából is kiváló választás, hozzájárulva a környezet védelméhez és a jövő táplálkozási igényeinek kielégítéséhez.

Funkcionális probiotikumok

A probiotikum olyan élő mikroorganizmus, amely jótékony hatással van az emberi szervezetre, különösen a bélflóra egészségére. Ezek a probiotikumok célzottan kerülnek kiválasztásra és alkalmazásra annak érdekében, hogy specifikus egészségügyi előnyöket nyújtsanak, mint például az immunrendszer erősítése, a gyulladás csökkentése, a kognitív funkciók támogatása, a stressz csökkentése és a metabolikus egészség javítása.
A funkcionális probiotikumok úgy működnek, hogy visszatelepítik a jótékony baktériumokat a bélrendszerbe, ahol versenyeznek a káros baktériumokkal, javítják a bél barrier funkcióját, és modulálják az immunrendszert. Az ilyen specifikus probiotikumok formulázása során figyelembe veszik azokat a törzseket, amelyek a kívánt egészségügyi hatásokat a leghatékonyabban képesek biztosítani.

Adaptogének

Az adaptogének olyan természetes anyagok, amelyek segítenek a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez és fenntartani a homeosztázist. Ezek a növényi kivonatok régóta használatosak, mert a szervezet sajátosságaihoz alkalmazkodva kiegyensúlyozzák az életfunkciók működését, bármilyen irányba is legyenek azok elcsúszva. Az adaptogének fő jellemzője, hogy normalizálják a test működését, legyen szó fizikai, kémiai vagy biológiai stresszorokról.

Nootropikumok

A nootropikumok olyan anyagok, amelyek javítják a kognitív funkciókat, különösen a memória, a kreativitás és a motiváció terén. Gyakran nevezik őket "okos gyógyszereknek" vagy "kognitív fokozóknak". A nootropikumok lehetnek természetes vagy szintetikus anyagok, és céljuk, hogy támogassák az agyműködést, javítsák a koncentrációt és növeljék a mentális tisztaságot.

Termékekről

CRICKS PROTEIN SHAKE

A protein shakek alapja a tücsökfehérjével kombinált növényi fehérjék, melyekben a fehérje csíráztatással vagy fermentációval feltárt formában található. A cél, hogy a felszívódást segítő, a fehérje hasznosulást támogató rendszert hozzunk léte, amely formula lecsökkenti az antinutritív, vagyis a felszívódást akadályozó anyagok jelenlétét az italokban.
A shakek rosttartalma sem elhanyagolható, melyet a növényi alapanyagok és a liofilizált gyümölcsök adnak. A termékek édesítése különleges kivonatokkal és úgynevezett oligoszacharidokkal történik majd, melyek az édesítő hatásukon kívül rostbevitelt biztosítanak a szervezet számára, ugyanis nem egyszerű cukrok, hanem a bélflórát tápláló rostoknak minősülnek.
Ez kiegészül funkcionális probiotikum törzsekkel és adaptogénekkel (Ashwagandha, Rhodiola Rosea, Ginseng), amik együttesen hozzájárulnak az izomfáradtság és izomfeszülés csökkentéséhez, az izomregeneráció fokozásához, és a teljesítmény növeléséhez. Ezen kívül a probiotikus baktérium törzsek a prebiotikumokkal együtt a fehérje hasznosulást is segítik egy alaposabb és jobb emésztéssel.
A shake-ek ízesítési variációi, amelyekkel tervezünk: Strawberry, Chocolate

CRICKS FUNCTIONAL SHAKE - Focus & Cognitive Performance

A shake különböző összetevőket tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak a mentális éberséghez, koncentrációhoz, memóriajavításhoz és az általános kognitív egészséghez. Az állag és struktúra hasonló lesz a fehérje shake termékhez, magasabb rosttartalommal. Tücsökfehérje, növényi porok és sok gyümölcs kivonata, liofilizált verziója az alapja.
Az idegrendszer öregedés, a funkcióinak csökkenése sokszor mikrogyulladások jelenlétének köszönhető, így nagy hangsúlyt fektetünk az olyan funkcionális adalékokra, melyek gyulladáscsökkentők. Ezek közül hangsúlyosak lesznek a termékekben az adaptogén gyógynövények (Rhodiola Rosea, Lion's Mane, Panax Ginseng, Ginkgo Biloba, Bacopa Monnieri, Ashwagandha), vitaminok és mikroelemek (L-theonine, Omega-3, B5 vitamin).
Ezek az összetevők együttesen támogatják az agy egészségét, növelik a kognitív funkciókat, és elősegítik a jobb memóriát és koncentrációt. Az ilyen shake-ek különösen hasznosak lehetnek azoknak, akik szellemi munkát végeznek, tanulnak, vagy egyszerűen csak szeretnék optimalizálni agyműködésüket és mentális teljesítményüket.
A shake ízesítési variációja, amivel tervezünk: Banana

CRICKS PROTEIN BAR

A protein szeletek a shake-ek fehérjetartalmát biztosítja jóval töményebb formában, magasabb tücsökfehérje koncentrációval. A növényi fehérjeforrások itt is csíráztatott és fermentált állapotban sokkal intenzívebb hasznosulást biztosítanak. A shake-hez hasonlóan itt is kiegészül funkcionális probiotikumokkal és adaptogénekkel.
A termékben a tücsök fehérje biztosítja és kiváltja a zsiradékok egy részét, melyeket a krémes állag elérése miatt a konkurens termékekbe nagy mennyiségben teszik bele. Ezáltal sokkal inkább megfelel ez a termék a fehérje szelet fogalmának és lehetőséget biztosít, hogy a krémes állagot mérsékelt zsiradék jelenlétében elérjük.
A szeletek ízesítési variációi, amelyekkel tervezünk: Sourcherry, Apple&Cinnamon

CRICKS FUNCTIONAL SNACK - Focus & Cognitive Performance

A funkcionális szelet lényege az egy szeletben elérhető mentális frissítő hatás. Az idegrendszer kiegyensúlyozása lesz itt is a cél egy élvezhető szeletben, élvezeti értéket is magasan tartva. A shake-hez hasonlóan itt is kiegészül funkcionális probiotikumokkal és adaptogénekkel.
A tücsökfehérjét datolya, aszalt/friss gyümölcs alapba illesztve egy könnyed szelet hozható létre. A pszeudogabonaféléket csíráztatva, fermentálva, néhányat ropogósra puffasztva illesztünk a szeletbe, melyek közül a szelet funkcióját a hajdina, köles és amaránt segíti leginkább a magas magnézium tartalmával. A lenmag és kendermag kiemelkedő kognitív regenerációs tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen olyan telítettlen zsírsav komplexszel rendelkeznek, melyek az idegrendszer számára nélkülözhetetlen, illetve erős mikrogyulladás csökkentő hatással bírnak.
A szelet ízesítési variációja, amivel tervezünk: Blueberry

Csapat

A Cricks alapítója Péter Dani, a Tücsökkirály. Orvostanhallgatóként rájött, hogy a tücsökfehérje egy kiváló fehérjeforrás, ami nemcsak tápláló, de kedvező hatással van az emésztési folyamatokra is. Unokatestvérével, Bencével, a mindennapi életük során gyakran szembesültek az egészséges táplálkozás kihívásaival, ezért hát elhatározták, hogy létrehozzák a Cricks-et.
Csapatunk azóta további tagokkal bővült, akik mind hozzájárulnak a Cricks sikeréhez. Balogh Bogi és Zahorán Berti felel a marketingért, Dr. Némedi Zsóka táplálkozástudományi szakember pedig a termékfejlesztésben játszik kulcsfontosságú szerepet.
És tudtad, hogy egy már egy Cápa is ráharapott a Cricks-re? Bár az adásba nem került bele, de végül Balogh Petya befektetett a cégbe. Így vált teljessé a csapat!

Menetrend

A tücsökszelet ötlete 2022-ben fogant meg. 2023. augusztusában dobtuk piacra az első termékeinket, majd pedig idén februárban mentünk el a Cápák elé.
A termékeket tervezetten 2024. decemberéig szállítjuk. Minden hónapban be fogunk számolni nektek, hogyan haladunk a gyártással.

Are you supporting us from abroad?

Our video includes English subtitles. If they don’t start automatically, you can switch them on at the bottom of the video player.
You absolutely shouldn't miss reading the content either. We recommend using your browser's translation feature or a preferred add-on. While it might make a few funny mistakes, you'll get the main message.

Shipping

We generally deliver products across Europe. However, delivery fees can vary by country. You will find the international shipping option ('futár külföldre') with a fixed average fee at checkout. If any additional costs apply, we will contact you once your parcel is ready for shipment.
Some technicalities for the checkout process: The address fields only accept Hungarian details. Therefore, please enter the following placeholder: 1000 Budapest Placeholder utca 1, and a random 10-digit phone number. Then, provide your actual billing and shipping address, along with your actual phone number, in the comment field.

Kampány ajánló

 • Növényőr - Legyen a Te kerted a legszebb a környéken
  Otthon, család, kert
  Növényőr - Legyen a Te kerted a legszebb a környéken

  Szeretnél bő termést a kertedben? Webalkalmazásunk segít felkészülni a veszélyekre! Legyen szó az időjárásról, a betegségekről, vagy akár a rovarkártevőkről.

  Elérve 0%
  Eddig összegyűlt
  7 000 Ft
 • PlanetsToGo - Bolygók elvitelre
  Művészet, kultúra, szórakozás
  PlanetsToGo - Bolygók elvitelre

  Tudományosan pontos, művészek által illusztrált bolygó- és holdtérképek, poszteren és takarókon. Céljuk a kíváncsiság és tudományos érdeklődés felkeltése.

  Elérve 18%
  Eddig összegyűlt
  278 290 Ft
 • Brancs+ Csomagok
  Üzleti megoldások
  Brancs+ Csomagok

  Van egy ötleted? Csináljuk meg együtt! Új szolgáltatásainkkal segítünk neked, hogy akár több milliós árbevételt érj el a közösség erejével!

  Elérve 118%
  Eddig összegyűlt
  1,1 M Ft
 • Symbiomat™ - A Fraxinea gomba alapú matraca
  Sport, életmód
  Symbiomat™ - A Fraxinea gomba alapú matraca

  A SymbioMat™ forradalmi újítás a jóga világában, amely egy 100%-ban természetes, kellemes tapintású, gombából készült jógaszőnyeget kínál.

  Elérve 80%
  Eddig összegyűlt
  960 000 Ft
 • Early Bird termékek
  HopTea | Teásan üdítő, sörösen komlós by VOID Brewery
  Gasztronómia
  HopTea | Teásan üdítő, sörösen komlós by VOID Brewery

  Unod már a régi ízeket? A HopTea ötvözi a komló kellemes keserűségét a tea frissítő aromájával. Ilyet még tuti nem ittál!

  Elérve 14%
  Eddig összegyűlt
  146 850 Ft
 • Early Bird termékek
  Ziza, egy uszkár kölyök első éve
  Művészet, kultúra, szórakozás
  Ziza, egy uszkár kölyök első éve

  Szép történet és fotóalbum szeretetről, családról, az otthon melegéről, barátságról, a világ megismeréséről. Mese gyermekeknek, szívmelengető kutyabarátoknak.

  Elérve 27%
  Eddig összegyűlt
  275 100 Ft
 • IV. Mindset Meetup
  Művészet, kultúra, szórakozás
  IV. Mindset Meetup

  Csatlakozz a Mindset Meetup mozgalomhoz, ahol a fiatalok összegyűlnek, hogy inspirálódjanak, tanuljanak és kapcsolatokat építsenek!

  Elérve 83%
  Eddig összegyűlt
  1,5 M Ft
 • XiloFun - A zenetársas, az első aktív zenélésen alapuló modern társasjáték
  Művészet, kultúra, szórakozás
  XiloFun - A zenetársas, az első aktív zenélésen alapuló modern társasjáték

  A játék ötvözi a színeskotta, a modern társasjáték és a népdalok világát, formatervezésében is egyedi: a doboz fedele kottatartóvá, teste xilofonná alakítható

  Elérve 137%
  Eddig összegyűlt
  2,7 M Ft
 • Születésed története- könyv születik
  Művészet, kultúra, szórakozás
  Születésed története- könyv születik

  Iszlai Reni és Csibi Boróka alkotók szerelemprojektje. Tartsatok velünk egy különleges születéskönyv születésének útján!

  Elérve 94%
  Eddig összegyűlt
  2,3 M Ft